Ryzen 3 2200G sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

rownes

Centipat
Merhabalar, babama yeni bir sistem topladık fakat sürekli şekilde defalarca format attığımız halde mavi ekrandan kurtulamıyoruz. Minidump dosyasını bırakacağım.
Sistem özellikleri;

• Ryzen 3 2200G.
  • Gigabyte A320M-S2H
  • NVIDIA GT 420.
  • 240 GB SSD.
  • 240 GB hard disk.
Sistemdeki ekran kartı ve 240 GB hard disk dışındaki her şey sıfırdır.

Minidump
Malesef hala arka arkaya mavi ekran yemeye devam ediyoruz, bilgisayarı neredeyse kullanamayacak kadar. Tekrardan yukarıda attığım dumplar dışında olanlarıda ekliyorum.

Minidump2
@KojiroHyuga04 hocam müsait olduğunuz vakit rica etsem bakar mısınız? Konuyu açtığımdan bu yana bakmaya çalıştım kendi çapımda ama çözemedim maalesef.

Son düzenleme:
Diskle alakalı görünüyor.
Ama sanal diskle.

Burada güzel bir rehber var, bunu kullanıp sanal disk ayarını kaptın.

Ve HD Tune Pro ile "Quick Scan" kapalı şekilde tarama yapın.
Ayrıca Realtek Ethernet sürücüsünü güncelleyin.

Son düzenleme:
Diskle alakalı görünüyor.
Ama sanal diskle.

Burada güzel bir rehber var, bunu kullanıp sanal disk ayarını kaptın.

Ve HD Tune Pro ile "Quick Scan" kapalı şekilde tarama yapın.
Ayrıca Realtek Ethernet sürücüsünü güncelleyin.

Merhabalar, öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Şuan babamın bilgisayarından yazıyorum ve bu mesajı bile zor yazıyorum. Arka arkaya hata alıyorum ve kapanıyor o yüzden HD Tune taraması yapamıyorum 3 kez kapandı ve ilginç şekilde dump oluşturmadı. Elimde oluşanın 1 tanesi var. Onun haricinde sanal belleği kapattım ve realtekin kendi sitesinden ethernet driver yükledim.
Dump oluşmayan hatalar ise ;

ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY
CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION

Minidump
Hard disk çok uzun sürüyor tahminimce 50 dakikada bitirecek taramayı çünkü bir sütun tam 1 dakikada bitiyor. SSD'yi yapabildim onu atayım, hard disk bitince onu da atayım kapanmazsa.
HDD Taraması yaparken bitmesine ramak kala mavi ekran yedim, dump dosyası yine oluşmadı. Hatanın adı ;
CRITICAL_PROCCES_DIED
Tekrardan bu hatayı aldım ;
ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY

Dump oluşmama sebebi, önceki ekranlar gibi mavi ekran yediğimde % sayan yer yok yani hiç bir % saymıyor ve otomatik restart atıyor.
Not : Bilgisayardaki HDD daha önce eski bilgisayarda kullandığımız HDD. Daha 1 hafta önce test yaptığımızda herhangi bir hata çıkmamıştı fakat disk sağlığı %25 demişti. HDD testi çok uzun sürdüğünden dolayı o süreç içerisinde mavi ekran veriyor. Test yapılırken bilgisayarda hiç bir şey yapılmıyor bu arada sadece test ekranı açık bekleniyor. Testini yapamadığım için bu bilgiyi eklemek istedim.

Dosya Ekleri

• SSD.png
    SSD.png
    111,3 KB · Görüntüleme: 32
  • SSD2.png
    SSD2.png
    153,9 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı