Ryzen 3 2200G ve RX 570 Sistem Toplama

@hasanalpcan Açıkcası nedendir bilinmez, 2200G veya 2400G işlemci kullanıldığında, isterse harici ekran kartı olsun 3000 MHz şart oluyor diye biliyorum. Yanlışsam bilgili birisi düzeltsin.
Bildiğim kadarı ile işlemcinin içindeki dahili GPU'yu kullanırken yüksek performans almak için hem RAM MHz'i yüksek olmalı hem de çift kanal olmalı ama harici ekran kartı ile kullanımda standart bir işlemciden farkı olmuyor. Zaten şu videodaki sistemde de 2666 MHz tek slot kullanmışlar
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

i5 4670 ile belirgin bir şekilde darboğaz var daha güçlü bir CPU seçmenizi tavsiye ederim.
Sistemi toplarken bu videodan bilgi alarak toplamıştım, o yüzden bir sıkıntı olmayacağını düşünüyordum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
3000+MHZ Ryzen işlemcilerin genelinde performans artışı sağlar gözle görülür biçimde bu yüzden 3000 MHZ şart bence.
Sonrasında bir adet 8 GB modül daha alınarak dual channeldende yararlanılabilir.
Ekran kartını RX580 8GB versiyonlarına bakabilirsin aynı fiyat bandında mevcut hatırladığım kadarıyla. O SSD yi değiştirmeni öneririm normal harddiskler 200 MB/S yazma hızlarına ulaşabiliyorken, 310 MB/S SSD almak mantıklı değil. Güç kaynağını da dikkatli seçmek lazım o kadar bileşeni emanet ediyorsun sonuçta. 400 lira bandında zaten 600W kaliteli bir güç kaynağı zor bulunuyor. O kasanın içindeki güç kaynağı 80+ bile değildir. Değişmesi lazım.

Öncelikle RX 570'i pahalı alıyorsunuz. İşlemci yeterli, az OC ile kaldırır zor da olsa ve Vatan kazık atan tatatatan bir sirket olduğu için internetten alın.

Son düzenleyen: Moderatör:
@hasanalpcan Açıkcası nedendir bilinmez, 2200G veya 2400G işlemci kullanıldığında, isterse harici ekran kartı olsun 3000 MHZ şart oluyor diye biliyorum. Yanlışsam bilgili birisi düzeltsin.

Kabaca ve kısaca söylersem AMD Rayzen işlemciler mhz ne kadar yüksek olursa daha iyi çalışır. kesinlikle 8gb 2x4 16 2x8 alınmalı ve en az 3000 tercih edilmeli. (sadece 2200g 2400g degil hepsinde)

Sorunun kaynağı RAM diyorsun yani. Teşekkürler.

Sorunun nedir? tahminen 1 adat 8gb 2400 mhz ram takmışsın. kesinlikle 2 tane ye çıkarman gerek parasal durumun göre mhz attırman gerek. (2x4 veya 2x8 3000mhz gibi)
Bildiğim kadarı ile işlemcinin içindeki dahili GPU'yu kullanırken yüksek performans almak için hem RAM MHz'i yüksek olmalı hem de çift kanal olmalı ama harici ekran kartı ile kullanımda standart bir işlemciden farkı olmuyor. Zaten şu videodaki sistemde de 2666 MHz tek slot kullanmışlar

Sistemi toplarken bu videodan bilgi alarak toplamıştım, o yüzden bir sıkıntı olmayacağını düşünüyordum.

:D dikkatinden kaçmış herhalde 2 tane kulanmak lazım diyor az para çıksın diye 1 kullanmışlar :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı