Ryzen 3 3100 sistemde WattMan hatası

LegiOner

Kilopat
Yer
İstanbul/Bahçelievler
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar oyundayken görüntü gidiyor, mavi ekran veriyor ya da direk atıyor. Ama Radeon bildirimlerinde WattMan benzeri bir şey yazmıyor. Daha ne yapabilirim? Tavsiyelerini bekliyorum.

* Ekran kartı güncelledikten 4 gün sonra başıma geldi ilk defa, eski sürüme döndüm tekrardan recommended sürümü yükledim sonuç aynı.
* Dönüştürücü kullanıyorum ama o dönüştürücü ile 2 ay boyunca hiç sorun yaşamadım. Sistem 2 aylık.
* MHz düşürme benzeri bir şeyler okudum forumda, nasıl yapıldığını bilmiyorum.

Sistem;
Ryzen 3 3100
8 GB RAM
120GB SSD
1TB HDD
500W 80+ PSU

Hocam ekran kartını herhangi bir bilgisayarcıya götürsem çözülebilme ihtimali var mı?
Hayır. Herhangi bir şekilde çözemez.
Ekran kartının hızını ayarlayamaması sonucunda oluşan yazılımsal bir problem. Oyunların, uygulamaların aniden kapanmasına, hatta bilgisayarın kapanmasına neden olmaktadır.
Kesin çözümü yok.

Ben buna yazılımsal demem açıkçası. Wattman hatası daha çok donanımsal bir sorun. Ekran kartı cevap vermeyi kestiği zaman bu hata ortaya çıkmakta. Bunun sebebi gördüğüm kadarıyla Sapphire gibi üreticilerin kartlarını fütursuzca overclock etmesi.

Çözüm önerim? GPU frekansını 100 MHz aşağıya çekin ya da biraz voltajı artırın. Özetle, GPU'yu daha kararlı çalışacak hale getirin.

Bu hatanın eski adı AMD sürücüsü yanıt vermeyi kesti idi. Şimdi sürücüler güncellenince adı Wattman oldu. Sorun aynı, hata farklı...
Recep Baltaş da böyle demiş.
50,Olmazsa 100 düşür. Onun dışında sabretmekten başka seçeneğin yok. Sana iyi forumlar.

Şimdi oyundayken birden attı. Bu da WattMan'ın içine giriyor mu?
Dolaylı yoldan olabilir. Yanlışım yoksa WattMan, frekansın voltaja göre yüksek kaldığı durumlarda falan oluyordu, tam bilmiyorum. Benzer durum varsa ve WattMan verecek kadar ciddi değilse oyundan atma durumları olabilir. Aynı şey RAM hız aşırma olaylarında da olabiliyor. Bu sadece bir tahmin tabii ki. Yine de Process Monitor raporunu paylaşın, ilgili arkadaşlara iletirim ben. Kendim bakmayı bilmiyorum maalesef.

Üstte bahsettiğim durum geçerli ise frekansları birazcık daha düşürün.

Dolaylı yoldan olabilir. Yanlışım yoksa WattMan, frekansın voltaja göre yüksek kaldığı durumlarda falan oluyordu, tam bilmiyorum. Benzer durum varsa ve WattMan verecek kadar ciddi değilse oyundan atma durumları olabilir. Aynı şey RAM hız aşırma olaylarında da olabiliyor. Bu sadece bir tahmin tabii ki. Yine de Process Monitor raporunu paylaşın, ilgili arkadaşlara iletirim ben. Kendim bakmayı bilmiyorum maalesef.

Üstte bahsettiğim durum geçerli ise frekansları birazcık daha düşürün.

Hocam oyundan attıktan sonra başka oyuna girip tekrardan o oyuna girdim (Crysis 2) tekrardan oyundan atmadı ama ben yine de paylaşayım raporu.
Frekansları Furkan Cavuslu'nun dediği gibi 50 düşürdüm, tekrarlanırsa 100 düşüreceğim. HOI4 gibi oyunlarda olmadı hiç.

Process Monitor raporu

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı