Ryzen 3 3200G sistem

Bütçe
2000

Sametdemir

Hectopat
Daha fazla  
Forumdaki arkadaşların tavsiyeleri ve yaptığım araştırmalar sonucu şöyle bir sistem hazırladım. Fiyat, performans, uyum vs açısından yorumlarsanız sevinirim. Daha iyi olacağını düşündüğünüz parçalarla değiştirebilirsiniz bütçem 2000 Lira civarı. İleri de güzelinden bir ekran kartı alacağım elime para geçince. Bir de daha sonra RAM ekleyip çift kanal yapacağım şimdilik tek olsa da sorun olmazmış(? )

Anakart - MSI B450-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 - 640 Lira
İşlemci - AMD Ryzen 3 3200G 3,6 GHz (4,0 GHz Max.) Socket AM4 - 665 Lira.
RAM - Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 - 228 Lira
PSU -
Fsp FSP700-60AHBC 700W 80+ - 373 Lira
SSD - Kingston A400 120GB - Elimde mevcut - 0 Lira
Kasa - GameTech GT-003 4x120mm Fanlı - 260 Lira
Veya.
Eski Kasam - EVEREST ICE BOX 917 MidT ATX - 0 Lira (Fan yok)

Toplam - 2166 Lira

Kasayı sırf ışıklı mışıklı diye hoşuma gittiği için ekledim hava akışı kötüyse güzel bir şeyle değiştirebilirsiniz. Veya eski kasam işe yararsa onu kullanırım, 1900 Liraya düşer maliyetim. Ama fanları çalışmıyor o zaman fan da eklemenizi rica edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemi al bence ekran kartını 3200g seç, anakartı b450 seç, bilgisayarda kullanılan ramin modelinin aynısından bir tane daha al toplam 2008 TL yapıyor. Bende buradan aldım oldukça memnunum.

Bu sistemi al bence ekran kartını 3200g seç, anakartı b450 seç, bilgisayarda kullanılan ramin modelinin aynısından bir tane daha al toplam 2008 TL yapıyor. Bende buradan aldım oldukça memnunum.
Bahsettiğin anakart ile B450-A PRO MAX arasında 200-250 lira fiyat farkı var. Bu farkın sebebini biliyor musun? Mosfetlerin daha kaliteli olduğunu buldum onun dışında pek bilgi bulamadım. İleride sistemi yükseltmek istiyorum çünkü tekrar tekrar anakart değiştirmek istemiyorum bu yüzden B450M seçmemiştim başta, ileride sıkıntı çıkaracağını düşünerek

Tek olursa sorun olmaz diyen kim ? 2 tane RAM almazsan işlemcideki Vega 8 grafik kartı yarım performans verir. Bir yerden kısıp (Kasa olabilir 😀) 2 tane RAM almanız gerek.

Bir de geleceğe dönük değil aynı kalacak bir sistem topluyorsanız o anakart ve PSU o sisteme çok fazla 😀
İleriye dönüklük olarak bu hali çok iyi ona bir şey diyemem.

Tek olursa sorun olmaz diyen kim ? 2 tane RAM almazsan işlemcideki Vega 8 grafik kartı yarım performans verir. Bir yerden kısıp (Kasa olabilir 😀) 2 tane RAM almanız gerek.

Bir de geleceğe dönük değil aynı kalacak bir sistem topluyorsanız o anakart ve PSU o sisteme çok fazla 😀
İleriye dönüklük olarak bu hali çok iyi ona bir şey diyemem.
PSU fazla evet ama fiyat olarak 550w ile pek bir fark yoktu aralarında bari bu olsun dedim ileride yükseltme yapınca zorlanmasın diye. Anakartı da niye öyle seçtim bilmiyorum karşılaştırmalara falan baktım B450M'i herkes gömmüş giriş seviyesi falan demişler güvenemedim yükseltme yapacağım için sıkıntı çıkarır mı acaba diye düşündüm bunu seçtim. Hata mı etmişim?

PSU fazla evet ama fiyat olarak 550w ile pek bir fark yoktu aralarında bari bu olsun dedim ileride yükseltme yapınca zorlanmasın diye. Anakartı da niye öyle seçtim bilmiyorum karşılaştırmalara falan baktım B450M'i herkes gömmüş giriş seviyesi falan demişler güvenemedim yükseltme yapacağım için sıkıntı çıkarır mı acaba diye düşündüm bunu seçtim. Hata mı etmişim?
PSU 700W olması bence iyi çünkü ömürlük bir parça kendisi sistem komple değişse bile değişmeyebilir.
Anakart olarak ilerde 3800X gibi güçlü bir işlemci takma ya da işlemciye güzel bir OC yapma planınız yoksa B450m S2H ve benzeri bir anakart yeterlidir. İyi bir anakart seçmek bence hata değildir ileriye dönük olarak iyi olur ama dediğim tarzda bir planınız yoksa anakartı biraz kısıp diğer parçalar iyileştirilebilir.

PSU 700W olması bence iyi çünkü ömürlük bir parça kendisi sistem komple değişse bile değişmeyebilir.
Anakart olarak ilerde 3800X gibi güçlü bir işlemci takma ya da işlemciye güzel bir OC yapma planınız yoksa B450m S2H ve benzeri bir anakart yeterlidir. İyi bir anakart seçmek bence hata değildir ileriye dönük olarak iyi olur ama dediğim tarzda bir planınız yoksa anakartı biraz kısıp diğer parçalar iyileştirilebilir.
3800X almak gibi bir düşüncem olacağını hiç sanmıyorum ya en fazla Ryzen 5'e yükseltirim bir de ekran kartı alırım daha fazlası olmaz muhtemelen. B450M S2H, atıyorum Ryzen 5 ve 1050ti ekran kartını kaldıracak ve ileride sorun çıkarmayacaksa dediğiniz gibi yapabilirim. 2x8 RAM alabilirim o zaman ekran kartı olmadan da uzun bir süre idare eder bu şekilde beni değil mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı