Başarılı Kurulum Ryzen 3200G APU | Mojave

1 günlük uğraşın ardından sorunsuz bir şekilde kurulumu gerçekleştirdim. Kurulumda ilk olarak High Sierra yüklemek istedim. Ama sonrasında bu konuda açtığım sorunla karşılaştım. Sorunun çözümü konu içerisinde var. E onu atladım, sorun bitti mi? Tabii ki hayır. Bu sefer de kuracağım diskte "bu diskteki Mac sürümü daha güncel olduğu için kurulmuyor" diye bir şeyler zırvalıyordu. Bu hatanın sebebi ise ben bir tık eski High Sierra indirmiştim konudan, daha sonra Mojave yeni sürüm indirdim. Tekrardan yolun başına koyuldum. Bu sefer de Error loading kernel cache hatası verdi. Boot args kısmına slide=0 yazmama rağmen veriyordu. Birkaç kez açıp kapatınca düzeldi. Ve en sonunda o güzel macOS ekranına ulaştım.

Ekran Resmi 2020-04-10 14.32.14.png

GPU konusuna gelecek olursak bir sıkıntı çıkarmadı bana kurulumda. Ama oyunlarda bir işe yaramayacağını biliyorum, oyun için de kurmadım zaten. Şahsen herkesin denemesi gereken bir şey. İnsana sabrı ve sakin kalmayı öğretiyor :D Hem macOS'un temasını beğendiğim için, hem de tecrübe katması için bu işe giriştim. Başarılı da olunca ayrı bir mutlu oldum. Herkese iyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tebrik ederim, güzel. Açıkçası yazılım sektöründeyim ve benim için sistem stabilitesi demek her şey demek. Genelde tüm işlerim için Linux kullanırım, sadece oyunlar için Windows kullanırım. Benim daha önceki Hackintosh denemelerim hep kötü sonuçlandı. Örneğin bir hafta kullandım, bir gün pat gitti, profesyonel iş yaşamında böyle bir şey kabul edilemeyeceği için, bir daha da denemedim. Zaten ihtiyaç duymuyorum, sadece meraktan uğraşıyordum.

En son Core i7 4790K, Corsair DDR3 2400Mhz CL11 16GB RAM, Samsung 840 EVO SSD ve ASUS Maximus VII Hero anakartlı sistemde denemiştim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı