Ryzen 3300X & 4060 Ti Cyberpunk 2077 DLSS 3.0 testi

Frame generation dediğiniz şey nedir?
DLSS ile aynı şey değil mi, farklı bir şey mi?
Farklı ise RTX 3000 serisinde de var mı bu özellik?

Frame generation dediğiniz şey nedir?
DLSS ile aynı şey değil mi, farklı bir şey mi?
Farklı ise RTX 3000 serisinde de var mı bu özellik?

DLSS'den farklı. 3000 serisinde yok ve %99 olmayacak.

Bildiğimiz DLSS işlemci gücüyle doğru orantılı kareler yapılmasına yardımcı oluyor, düşük çözünürlükten kareyi alıyor tekrar işleyip önüne getiriyor. Fakat bu her karenin işlenmesi için de işlemci devreye giriyor normal şekilde. Ve her koşulda düşük çözünürlükten kare alıyor.

Frame Generation ise ekran kartının bağımsız şekilde kare yaratma teknolojisi bunun için de güçlü yapay zeka çekirdekleri lazım. Frame Generation, DLSS açmadan bile kullanabileceğin bir teknoloji. Normal şekilde aldığın karelerin arasına ekran kartı kendisi kare üretip sokuyor. Sisteme yükü yine var ama yarattığı kare sayısının yanında devede kulak kalıyor.

İlk mesajdaki ilk 3 kareyi görüyor musun? 3. görselde DLSS kapalı, Frame Generation açık direkt native çözünürlükten o performansı veriyor.

Frame generation ismi biraz sıkıntılı geliyor. Araya koyduğu kareler 30FPS'ten 60FPS'e çıkarılmış görüntüler gibi kötü mü yoksa gerçekten bir iş başarmışlar mı merak ediyorum.

@kino Bahsettiğim şeyi biliyorsanız bol aksiyonlu bir anda denemenizi tavsiye ederim. Hatta kayıt alırsanız biz bile görebiliriz.

Görüntü koyacağım aslında video kaydım var ama bu Ventus nasıl leş bir kartsa 76-77 dereceleri görüyor geri paketledim arkadaşa 3 fanlı bir şey gönderecekmiş paketi açık iade edilmişlerden. Onunla yapayım diyorum biraz düzgün olsun.

Frame Generation'ın koyduğu kareler reel. Sistemin native çizdiği kareleri 1, 3, 5, 7 diye ele alırsak aradaki boşluklara ekran kartı atıyor 2, 4, 6 şeklinde. Bu gecikme de o kareler sokuşturulurken milisaniyelerle ifade ediliyor. Rekabetçi oynayana gelmez ama hikayelileri direkt domine eder.

MSI Afterburner dan sende gösterilen değerler gibi görünmesini sağlamak için, hangi ayarları açmamız gerekiyor

Çok yardımcı oldun, teşekkür ederim. Muhteşem bir teknolojiymiş.

76-77 dereceleri görüyor
Fan hızı, ortam sıcaklığı, kasa durumunu bilmiyorum ama 76-77 derece çok değil gibi. Yine de siz bilirsiniz tabii.
aradaki boşluklara ekran kartı atıyor 2, 4, 6 şeklinde.
Evet işte şöyle bir şey olursa sıkıntı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Müthiş bir şey ama benim gibi 3060 sahipleri için mantıksız bence almak, daha üst seviyelere de bütçe yetmiyor. 3060'ın VRAM'i büyük nimet. Frame Generation veya DLSS 3'ün 3000 serisi kartlara gelme ihtimalı var mı?

Gelme ihtimali yok maalesef. Benim diğer kartlardan birisi de 3060 12 GB, değer mi değmez mi dersek şart değil. RTX 5000 serisinin beklenmesi daha sağlıklı olur, ben iş için de kullandığımdan sebep ciddi düşünüyorum bu kartla.

Ama 3060'ı 12 GB VRAM kurtaramaz. O tüketime ulaşacak oyuna ve ayarlara geldiğimizde kas gücü yetmez, DLSS açsak ya da ayar kıssak bu sefer VRAM tüketimi düşecek otomatikman yine ekmeğini yiyemeyeceğiz. 192 Bit olması güzel yalnızca.

12 GB 6700 XT gibi kartlar için daha faydalı. Hem AMD'nin kötü VRAM optimizasyonu hem de kartın kas gücü o miktara ihtiyaç duyuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…