Dostum sonuç olarak bu kasanın bana 1080P'de gayet akıcı bir oyun deneyimi sunacağını söyleyebilir miyiz?
Evet! Hemde fazlasıyla.
Dostum sonuç olarak bu kasanın bana 1080P'de gayet akıcı bir oyun deneyimi sunacağını söyleyebilir miyiz?
3700X 10600K'dan ucuz mu?
Burada son mesajda yazdım Ryzen ve Intel'in farklarını. Sen buradada yine Intel'i savunuyorsun lütfen hem 14nm işlemci nm yi geçtim AMD'nin karşılığından bile pahalı. Ben fiyatı düşük olanı seçerim daima. Ha intelide düşük bütçeli PC'lerde işlemciye 1000 TL civarı bütçeye kadar düşerse Intel'i seçerim. Çünkü Intel'de bir sürü işlemci var ve anakartları biraz daha eski nesilleri daha ucuz, AMD R3 3100 veya R3 3200G bile alsan anakartın en az 400 500 600 TL civarı olması lazım. Diyeceğim o ki her fiyat bandında seçilecek işlemciler değişir. He eğer bütçe sıkıntın yoksa git al i9 10900K'yı hiç sıkıntı olmaz, bir de OC yaparsın, OC yeteneği her daim Ryzen'den iyi. Ama bütçe düşük tutulması gerekiyorsa hiç Intel'e bulaşmayacaksın. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.
3700X 10600K'dan ucuz mu?
10600K'nın OC'sız performansı Ryzen 7 3700X ile neredeyse aynı.Ben orada gayet iyi açıklama yaptım 10600K'yı OC ile yıpratacağına git 3700X al daha iyi. Senin dediğin çok saçma hem. Ben ucuzluğuna değil performansını söylüyorum işlemcinin Max ısısı 70 derece olur OCCT gibi tam yük testlerinde. Ama sen OC yaparsan istersen sıvı soğutma kullan. Sen bu sıcaklığı 3700X'in performansına yaklaştırmak için yaklaşık 600 TL vermen gerekir soğutucuya (soğutucu piyasasını bilmediğimden rastgele para yazdım.) gerçi daha pahalısıda vardır ama o performansa yaklaştırmak için işlemciyi yıpratacaksın, işleminin ömrünü daha erken dolduracaksın. Eğer bu şekilde düşündüysen çok yanlış düşünmüşsün.
10600K işlemci OC için iyi bir anakart ve soğutucu desen yaklaşık sadece burası 4500 TL civarına gelecek.
Lütfen daha iyi düşünmenizi tavsiye ederim.
3700X ve B450 anakart daha da ucuza gelecektir yaklaşık 3700 TL civarına.
10600K'nın OC'sız performansı Ryzen 7 3700X ile neredeyse aynı.
Eğer yapılan test videolarına göre konuşuyorsan söyleyeyim.
O sistemdeki işlemci OC yapılmış bir şekilde test yapıldığını belirtiyor. Sen bana OC olmadan o hızlarda çalışıyor diyorsun. Intel'i öveceğim diye kendini batırıyorsun başka bir şey değil.
Pardon buna övme denmiyordu fanboyluk deniyordu.
Hatta dur bakayim sen bana fanboy diyordun ama bak bakalım kim fanboy. Başkalarına birşeyi kabul ettireceğim diye artık hiç doğru olmayan şeyleri söylüyorsun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.