Ryzen 3600x boot olmuyor

game83

Kilopat
Daha fazla  
Sistemimi yükseltmek için yeni 3600X işlemci aldım ama sitemim Boot olmuyor. Boot ışıgı yeşil sari renkte yanıp kalıyor. (Siyah ekranda yani.) Anakartın kitabından baktım hata Boot hatası diye gözüküyor. Ama sorunu tespit edemedim.
Sistemim:
ASUS STRIX B450'i mini ITX anakart BIOS verisiyonu 2801 en son versiyon
İşlemci Ryzen 3600X. Eskisi 1600X
RAM Corsair 2400MHz 8*2
SSD Samsung 960Evo
Ekran karti RTX 2070 ASUS

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi taktıktan sonra CMOS clear yaptınız mı? Yapmadıysanız yapıp öyle deneyin. Bilgisayar kapalı iken JBAT1 iğnelerini tornavida ile dokundurup 5 saniye boyunca kısa devre yapın. Sonra bilgisayarı açın CMOS clear yapılmış olacak.

Post ediyor Windows başlamıyor mu ?
Yok arkadaşım direk siyah ekranda kalıyor.
CPU fanı çalışıyor.CPU yu tanıyormuş gibi geliyo bana.Eski bioslardan birine dönsem düzelirmi acaba?
İşlemciyi taktıktan sonra CMOS clear yaptınız mı? Yapmadıysanız yapıp öyle deneyin. Bilgisayar kapalı iken JBAT1 iğnelerini tornavida ile dokundurup 5 saniye boyunca kısa devre yapın. Sonra bilgisayarı açın CMOS clear yapılmış olacak.
Evet 3-4 kere cmos yaptım.Ramleri söktüm çıkardım.Ama hala sarı yeşil ışık yanıp kalıyo.
Bu ışık yanıp kalıyor.
20191107_010553.jpg

Yok arkadaşım direk siyah ekranda kalıyor.
CPU fanı çalışıyor.CPU yu tanıyormuş gibi geliyo bana.Eski bioslardan birine dönsem düzelirmi acaba?

Evet 3-4 kere cmos yaptım.Ramleri söktüm çıkardım.Ama hala sarı yeşil ışık yanıp kalıyo.
Bu ışık yanıp kalıyor.Eki Görüntüle 456600
Deneyin belki boot eder.

Arkdaşlar eski bios sürümü yükleyerek boot etdim.
Ama hala bir sıkıntım var.Ramlerin overclock frekansina alınca ilk seferde açıliyor.Ama 2. seferde siyah ekranda kaliyor.Bu neden oluyo olabilir?
Overclock frekansı derken zaten 2400Mhz daha ne kadar yükseltmek istiyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı