Ben de R20 yaptım şimdi. 3607 puan aldı. Frekans olarak 3.8 yazıyordu ama anlamadım. HWiNFO dan takip ettiğimde 4.075mhz sabitti hız. Sıcaklık olarak 74.5 oldu en fazla, fanlar otomatik ayarda.
@Cowmurderer @Silinen üye Soğutucu geldi, montajladım. Ürün acayip sessiz onu söyliyim. Sadece ön fanın rulmanlarından gelen sesi duyuyorum o kadar. Oyun testi yapamadım daha. Cinebench20 testi yaptım 3630 puan aldı. Max. 66 dereceye çıktı. En yüksek sıcaklılta bile çok sessiz çalışıyor fan. Oyunları test ettikçe yazarım farkı. Ama aşırı bir fark olacağını sanmıyorum, çünkü zaten 60-65 derece arasıydı oyunlar. Şuan masaüstünde voltaj atlaması oluyor mu onu bile bilmiyorum fanda tık yok.
Boştaki sıcaklık olarak da Hwinfo da min. 31.4, max. 44 diyor. Voltaj yükselmesinden dolayı.
Witcher 3 - 49 derece, 4300-4350 hız
Rainbow - 55 derece, 4250 hız
Gta 5 - 54 derece. 4275 hız
Sıcaklıklarda 10 derece düşüş oldu. Hızlarda 0.1-0.15 artış oldu. Tek anlamadığım şey,(bu fan ile alakalı değil stok fanda da böyle.) Mesela oyun oynarken işlemci hızı 4.2ghz. Bu hız değişmediği halde neden sıcaklık birden 5-10 derece artıp 1-2sn sınra geri düşüyor. Sıckalığın artma sebebi voltaj diyor. Ancak sabit hıza neden voltaj yükseliyor anlamıyorum.