Ryzen 4800H RAM Takviyesi Önerisi

stillwater

Femtopat
Katılım
6 Aralık 2020
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, 8 GB 3200 RAM'i olan ASUS TUF bilgisayarıma 16 GB 3200 RAM takviyesi yapsam nasıl çalışır? 24 GB olacak. Ryzen 4800H CPU var. Önceden Dual olayları falan vardı hala var mı konudan koptum.
 
Dual channel çalışması için aynı kapasitede, aynı frekansta, aynı gecikmeye sahip RAM'ler olması gerekiyor. Doğal olarak 8x2 veya abartı olur ama 16x2 düşünmeniz daha mantıklı olur. Ne var ki uyumsuzluk çıkmadığı sürece 16+8'in de sorun çıkaracağını sanmam ama dual channel performansı almayacağınız kesin.
Tecrübe etmiş bir arkadaş bilgilendirirse daha sağlıklı olur, ben teorik konuşabiliyorum sadece.
 
Bilgisayarın içindeki belleği marka model olarak tespit edip eğer boş bellek yuvası varsa aynı bellekten alıp takarak çift kanal kullanabilirsiniz. 16 GB + 8 GB değil de 8 GB + 8 GB yapmanız daha sağlıklı olur. Uzun vadede de gayet avantajlı bir yükseltme yapmış olursunuz diye düşünüyorum. Garantisi varsa müdahale ettiğiniz için cihazın garanti dışı kalabileceğini unutmayın.
 
Cevaplar için teşekkür ederim. Cihazı 1 hafta oldu alalı. Sistem içerisinde 8 b ram çok sırıtıyor. Arttırmışken pek fiyat farkı yok 8 yerine 16 takayım diye düşündüm. Servis ile görüştüm. Upgrade problem çıkarmaz Tuf serisinde dediler
 

Yeni konular

Geri
Yukarı