Ryzen 5 1500X sisteme antivirüs önerisi

@üyeliğimi silin
Windows Defender kullanırsak bizi CIA, FBI falan izlemeyecek mi? Onu anlayamadık galiba @excess ile.
Bu arada istihbarat kurumlarının normal kullanıcılarla işi yok bence. Onların işlerinin daha başka kişilerle olduğunu düşünüyorum.

Windows Defender hiçbir işe yaramıyor. Sadece yıllar önce çıkan Sality gibi virüslerin eski varyant türevlerini engeller ve siler. Yeni zararlı yazılım türevlerinden, fidye yazılımlarından vs. en hızlı korunma yöntemi; Bitdefender, Kaspersky, Norton gibi güvenilir yazılımlardır.
Burası en önemli nokta. Windows Defender algılasa da temizleme işlemini gerçekleştiremiyor. Yanlış alarm verme potansiyeli de var biraz. Algılama zaten iyi değil. Bir de bazı virüsler kayıt defteri ayarlarıyla oynayarak Windows Defender'i kapatıyor. Bir de test kuruluşları nasıl Windows Defender'e iyi sayılabilecek puanlar veriyor, anlayabilmiş değilim.
 
Son düzenleme:
Günün birinde dalgınlık anında bir ransomware yerseniz, bilgileriniz para karşılığı şifrelenir ise, o zaman da Windows Defander dersiniz :)

@Türkçesever O testleri yaparken kullanılan zararlı örnekleri çok önemli. Microsoft'un veri tabanında bulunan zararlılar ile test edersen başarılı çıkar. Yazılımlar teste girerken bir miktar ücret ödüyor. 2011 yılında Comodo CEO'su Melih Abdulhayoğlu eğer AV-Comparatives kar amacı gütmeyen bir şirket iste halka açık bir şekilde hangi güvenlik firmasından ne kadar ücret aldığını belirtmek zorunda demişti. Yorum sizin.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar kendi düşüncelerinin doğru olduğu zannediyorlar bence.

Senin dediğin 7-8 yıl önce olan Norton. Norton'un yazılımları hafif. Doğru yapılandırılmış Avira, Panda gibi ücretsiz antivirüsler normal bir ev kullanıcısı için yeterlidir. Ben zorla "Avira yükleyeceksiniz, ücretli olsun." diye demiyorum. Yanında alternatif de sunuyorum. Windows Defender'i kapat, daha iyi olur bence. En azından boşu boşuna RAM ve işlemci tüketmez sistemde.
Windows casusluk yapabilir. Ama kredi kartı bilgilerimizin çalınmaması ve bilgilerimizin kötüye kullanılmaması önemli burada.

Asıl siz anlamıyorsunuz bizim ne demek istediğimizi. "Windows Defender yetersizdir." diyoruz. Anlamıyorsunuz. Sanki ücretsiz antivirüs yok Windows Defender'den başka.
"ESET iyi değildir." diyoruz, anlamıyorsunuz. Büyük ihtimalle ESET'i de orijinal kullanmıyorsunuzdur.
@Murat5038'in buraya çok katkıları oldu. Siz @Murat5038'e de katılmıyorsunuz. Kaspersky'nin Türkiye'de bulunan forumunun moderatörü yapmışlar @Murat5038'i. Bu işleri bilmese moderatör yaparlar mı?

+1 daha verdim. O da beni yine anlamadığın için .. :uyan:
 
Konuyu doğru düzgün okusaydın alakası Ne çözemedim dediğiniz yerlerde aynı şeyi söylediğimizi görürdün. Sallıyorsun lafını da görmezden gelemem. Haddini bil. Fikrin varsa efendi efendi söylersin. Örnek verdiğin şeye bak bir de. Amerikalılar salak mı ki kullanıyorlar?! Amerikalıların yarısından çoğu uyuşturucu kullanıyor. Sen de kullan. Elbet bi bildikleri vardır.
Bence siz ne yazdığınızı'da bilmiyorsunuz. Çok saçma sapan muhabbetlere çekiyorsunuz konuyu, daha fazla muhatap olmayacağım. Murat Bey'in mesajına gerçekten hak verdim.
 
Birşeyi doğru düzgün anlamanız için elli kere mi yazalım? Bunu yapmak yerine yazdıklarımı doğru anlayana kadar tekrar tekrar okuyun.

Aslında herşeyi çok iyi anladınız da işinize gelmiyor. Ne güzel tezgahı kurmuş millete reklam yapıyordunuz. Biri aksi birşey söyleyince hemen topluca hücum.

Birinizin profil resmi, Şemsiye. Yahu bula bula onu mu buldun? Öbürü kaspersky moderatörü. Demin beni "sallamak"la itham eden de herhalde satış müdürüydü. :)
Hadi size hayırlı işler olsun. Ciddiye alıp sizle konuşanda kabahat.
 
@Türkçesever O testleri yaparken kullanılan zararlı örnekleri çok önemli. Microsoft'un veri tabanında bulunan zararlılar ile test edersen başarılı çıkar. Yazılımlar teste girerken bir miktar ücret ödüyor. 2011 yılında Comodo CEO'su Melih Abdulhayoğlu eğer AV-Comparatives kar amacı gütmeyen bir şirket ise halka açık bir şekilde hangi güvenlik firmasından ne kadar ücret aldığını belirtmek zorunda demişti. Yorum sizin.
AV-Test'te de benzer bir durum var galiba: AV-TEST – The Independent IT-Security Institute
 
Antivirüs programları bilgilerinin çalınmasını engellemez. Windows kullanman yeterli bunun için. Milleti gaza getirip Program mı satacaksınız anlamadım ki?!
Dediklerim yanlışmış diyor öbürü de. Neresi yanlış onu söyle.
İnternete bağlandığınız her an izleniyorsunuz. Bütün girdiğiniz siteler sizin hakkınızda rapor oluşturuyor. Yönelimlerinizi takip ediyorlar. Hatta bazı siteler sizin haberiniz olmadan yüzünüzü tarıyor. Virüs programı veya Spy ware kullanmak sizi 3. kişilerden korur. Kendinizden veya şirketlerden, istihbarat birimlerinden vs korumaz. Ondan da sınırlı bir şekilde korur. Bunun yanında paranızı alır. Sisteminizi çok güzel yavaşlatır.
Bunu şey gibi düşünebilirsiniz.
Evden çıkarken, girerken, odalarda, sokakta, markette heryerde, her hareketinizde basacağınız yer önceden aranıyor. Kontrol ettikten sonra size gel diyorlar. Bunun ne mantığı var?

Benim önerim, Windows'un yanında geleni kullanın.


Hafif yazılım diye Norton öneriyorlar bir de. :) Norton'un çalışması için bir bilgisayar daha lazım. PC'yi açma daha garanti.
Bu mesajda herşeyi gayet güzel anlatmışım. Anlamadığınız yerleri sorabilirsiniz.
 
Bir şeyi doğru düzgün anlamanız için elli kere mi yazalım? Bunu yapmak yerine yazdıklarımı doğru anlayana kadar tekrar tekrar okuyun.

Aslında herşeyi çok iyi anladınız da işinize gelmiyor. Ne güzel tezgâhı kurmuş millete reklam yapıyordunuz. Biri aksi bir şey söyleyince hemen topluca hücum.

Birinizin profil resmi şemsiye. Yahu bula bula onu mu buldun? Öbürü Kaspersky moderatörü. Demin beni "sallamak"la itham eden de herhâlde satış müdürüydü. :)
Hadi size hayırlı işler olsun. Ciddiye alıp sizle konuşanda kabahat.
Asıl senin işine gelmiyor. Sen anlamak istemiyorsun. Bu forumun üyesi saygı çerçevesinde istediği profil resmini koyar. Buna sen karışamazsın bir kere.
Bu forumda Kaspersky fanatikleri olabilir. Bunu açıkca söylüyorum. Ama ben Kaspersky fanatikleri gibi Avira fanatiği değilim. Hatta bilgisayarımda şu an Panda yüklü.
Bu arada asıl fanatiklik yapan sensin. Windows Defender fanatikliği yapıyorsun önümüzde. Hiçbir argümanın yok Windows Defender için.
 
Son düzenleme:
Hiçbir argümanın yok Windows Defender için.
Teknik terimden anlamayan kişiyle muhattap oluyorsun farkına varmanı isterim :) Daha sorulan soruya cevap vermeyip konu değiştirenden daha ne yazmasını bekliyorsun :D Boşver yazsın dursun.
 
Asıl senin işine gelmiyor. Sen anlamak istemiyorsun. Bu forumun üyesi saygı çerçevesinde istediği profil resmini koyar. Buna sen karışamazsın bir kere.
Bu forumda Kaspersky fanatikleri olabilir. Bunu açıkca söylüyorum. Ama ben Kaspersky fanatikleri gibi Avira fanatiği değilim. Hatta bilgisayarımda şu an Panda yüklü.
Bu arada asıl fanatiklik yapan sensin. Windows Defender fanatikliği yapıyorsun önümüzde. Hiçbir argümanın yok Windows Defender için.
Niye herşeyi yanlış anlıyorsun kardeşim? Ben profil resminde ahlaka aykırı bir durum mu var dedim? Elbette kimsenin profil resmine karışamam. Ayrıca banane senin resminden.

Argüman yok demişsin. :)
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az! Demişler. Haydi hayırlı geceler.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı