Ryzen 5 1600 AF 12nm Overclock Yapımı

Dynamic Vcore (dvıd) +100 yaptım, çarpani da 40 yaptım ama böyle bir ekran geldi. Bir şeye basmadım, PC kapandı bir süre sonra.

Eki Görüntüle 1158467

PC'yi tekrar açtım bu sefer de böyle bir ekran geldi.

Eki Görüntüle 1158471

BIOS'a girdim şu an talimatlarını bekliyorum.
BIOS'dayken PC dondu tekrar başlattım.

+150 yapın öyle deneyin ardında CPU-Z ile Core voltage kısmını SS alıp atınız. Yine olmazsa +200 ile deneyin ama üstüne çıkmayın. CPU-Z de çekirdek voltajını görmem gerekli ona göre net bir voltaj söyleyeceğim.

Voltaj yetmezliği var büyük ihtimalle biraz arttırırsan düzelir.

+150 yapın öyle deneyin ardında CPU-Z ile Core voltage kısmını SS alıp atınız. Yine olmazsa +200 ile deneyin ama üstüne çıkmayın. CPU-Z de çekirdek voltajını görmem gerekli ona göre net bir voltaj söyleyeceğim.
Ban yemiştim, anca şimdi yazabiliyorum. +150 ile denedim, açılmadı. +203 ile denedim gene açılmadı. Sorun ne yav :/

Ban yemiştim, anca şimdi yazabiliyorum. +150 ile denedim, açılmadı. +203 ile denedim gene açılmadı. Sorun ne yav :/

Dediğim ayarları kapattınız mı? Turbo Boost ile alakalı her şey kapalı olmalıdır. 38 ile +150 deneyin CPU-Z voltaj değerini atın ve ilk sayfada bahsettiğim testleri yapınız. Sonra 39 yapın öyle deneyin. Ardından yine 40 yapın çünkü bazı anakartlarda koruma olabiliyor aniden 40'a vurunca boot etmeyebiliyor.

Dediğim ayarları kapattınız mı? Turbo Boost ile alakalı her şey kapalı olmalıdır. 38 ile +150 deneyin CPU-Z voltaj değerini atın ve ilk sayfada bahsettiğim testleri yapınız. Sonra 39 yapın öyle deneyin. Ardından yine 40 yapın çünkü bazı anakartlarda koruma olabiliyor aniden 40'a vurunca boot etmeyebiliyor.
Valla dediğin ayarları kapattım diye biliyorum. Sadece bu kısımda olan şeyleri kapattım işte. Ayarlar bu şekilde;
1630868336324.png

Neyse şimdi tekrar senin dediğin gibi yapıp paylaşırım sonuçları.
38 carpan +150 verdim bu sefer açılır gibi yapıp görüntü gidiyor, resetlemem için uyari da çıkmıyor. PC uzerinden kapayabiliyordum normalde, şuan PSU'yu kapa aç yapmadan kapatamıyorum PC'yi. 3 kere denedim hiçbirinde görüntü gelmedi. Ne yapmalıyım?
@Tk28*
Tekrar PSU üzerinden aç kapa yaparken sonunda düzeldi kendi kendine, gene sıfırlama ekranı çıktı. BIOS'dan sıfırladım, açıldı. Ya bu sorun neden kaynaklanıyor valla kafayı yicem 250-300 lira masraf ettim sırf O.C yapıcam diye. BIOS'um 3-4 update geride acaba onla alakası olabilir mi?

Son düzenleme:
Vallahi dediğin ayarları kapattım diye biliyorum. Sadece bu kısımda olan şeyleri kapattım işte. Ayarlar bu şekilde;
Eki Görüntüle 1159381
Neyse şimdi tekrar senin dediğin gibi yapıp paylaşırım sonuçları.
38 carpan +150 verdim bu sefer açılır gibi yapıp görüntü gidiyor, resetlemem için uyari da çıkmıyor. PC uzerinden kapayabiliyordum normalde, şu an PSU'yu kapa aç yapmadan kapatamıyorum PC'yi. 3 kere denedim hiçbirinde görüntü gelmedi. Ne yapmalıyım?
@Tk28*
Tekrar PSU üzerinden aç kapa yaparken sonunda düzeldi kendi kendine, gene sıfırlama ekranı çıktı. BIOS'dan sıfırladım, açıldı. Ya bu sorun neden kaynaklanıyor vallahi kafayı yiyeceğim 250-300 lira masraf ettim sırf O.C yapacağım diye. BIOS'um 3-4 Update geride acaba onla alakası olabilir mi?

BIOS'u son sürüme güncelleyin her daim güncel BIOS'u kullanmak en iyisidir. Ayrıca 3800'e bile çıkmaması garip normalde 3.8GHz çok rahat yemesi gerekiyor. BIOS'ta her menüyü ayarı tek tek çekip atar mısınız belli ki bir ayar kaçıyor gözden. Bir de RAM frekanslarını kontrol eder misiniz XMP varsa kapatıp 2133MHz hızlarda öyle deneyin sonrada arttırırsınız. Şöyle yapın 36 çarpanında +200voltage ayarlayın CPU-Z programından Core voltage yerini SS atınız bakayım.

BIOS'u son sürüme güncelleyin her daim güncel BIOS'u kullanmak en iyisidir. Ayrıca 3800'e bile çıkmaması garip normalde 3.8GHz çok rahat yemesi gerekiyor. BIOS'ta her menüyü ayarı tek tek çekip atar mısınız belli ki bir ayar kaçıyor gözden. Bir de RAM frekanslarını kontrol eder misiniz XMP varsa kapatıp 2133MHz hızlarda öyle deneyin sonrada arttırırsınız. Şöyle yapın 36 çarpanında +200voltage ayarlayın CPU-Z programından Core voltage yerini SS atınız bakayım.
Yarın deneyeceğim.
XMP kapatıp denedim, 38 çarpan +150 açılmadı. Uzun uğraşlar sonucu heralde CMOS'dan reset atarak açmayı başardım. Tüm BIOS ayarlarının detaylı videosunu çektim umarım yardımcı olur.

Son düzenleme:
Yarın deneyeceğim.

XMP kapatıp denedim, 38 çarpan +150 açılmadı. Uzun uğraşlar sonucu herhalde CMOS'dan reset atarak açmayı başardım. Tüm BIOS ayarlarının detaylı videosunu çektim umarım yardımcı olur.

41 çarpanında +200 yap açılacak mı açılırsada bahsttiğim programdan SS at. Overclock işi şans işi her bilgisayarda aynı değerleri alacaksın diye kayda yok maalesef deneye yanıla zamanla olacak iş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı