Ryzen 5 1600 AF çok ısınıyor

Makaleler
1
RAM
16gb
Anakart
A320MS2H
İşlemcim Ryzen 5 1600 12nm. Ekran kartım da RX 570. Witcher 3 gibi GPU odaklı bir oyunda bile işlemcim 93-94 dereceleri görüyor. İşlemcimin daha düşük GHz'de çalışıp daha az ısınmasını nasıl sağlayabilirim?

İşlemcim Ryzen 5 1600 12nm. Ekran kartım da RX 570. Witcher 3 gibi GPU odaklı bir oyunda bile işlemcim 93-94 dereceleri görüyor. İşlemcimin daha düşük GHz'de çalışıp daha az ısınmasını nasıl sağlayabilirim?

Stok fanın tam oturduğuna emin misin? Bende de aynı işlemci var ve overclock ile bile o kadar ısınmıyor ekstra termal macunum yok şu an.

Hava soğutucu alarak, kasa hava akışı kötüyse daha iyi hale getirerek daha serin çalıştırabilirsiniz.

Kasada 2 fan var ve camı açık tutuyorum.

Stok fan ile bile ısınmıyor olması gerekiyor bu işlemcinin. Bakım yaparsan düzelir diye düşünüyorum.

Termal macun yenilemesinin üstünden uzun zaman geçti. Yeni macun alacağım ama o zamana kadar düşük GHz de kullanmak istiyorum. Zaten çoğu oyunda %40'ı geçmiyor kullanım. CPU Boost gibi bir özellik vardı yanlış hatırlamıyorsam onunla alakalı olabilir mi?

Kasada 2 fan var ve camı açık tutuyorum.

Termal macun yenilemesinin üstünden uzun zaman geçti. Yeni macun alacağım ama o zamana kadar düşük GHz de kullanmak istiyorum. Zaten çoğu oyunda %40'ı geçmiyor kullanım. CPU Boost gibi bir özellik vardı yanlış hatırlamıyorsam onunla alakalı olabilir mi?

Hocam o özellik bende de açık ama böylesi bir dereceye çıktığını görmedim ama o özelliktende olma ihtimali var illaki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı