Ryzen 5 1600 AF halen alınır mı?

Eski nesil FX8350 işlemcimi yükseltmek istiyorum. Hikaye tabanlı oyunlarda sıkıntı yaşamasam da Battlefield 1-5 vb. çok oyunculu oyunlarda FX8350'nin yetersiz kaldığını gözlemliyorum. İleride grafik kartımı yükseltmeyi de düşünmediğimden GTX 1080'i rahatlıkla besleyebileceğini düşünüyorum. Tabi sizlerin de tavsiyelerini almak istiyorum bu konuda.

Bir de malum 1xxx serisi Ryzen işlemciler Windows 11 desteklemiyor, ama forumda birkaç konuda gördüğüm kadarı ile anakart üzerinden TPM'i açarak bu problemin üstesinden gelenler de var.
Hocam bütçe var ise R5 3600 ilaç gibi gelecektir. Ama 1600 AF'de alınabilir CS, Valorant, LoL vb. orta seviye oyunlarda üzmez.

Hepsiburada kampanya da yapmış. 1000 lira üzerine 100 lira indirim var. 950 liraya geliyor R5 1600 AF

Verdiğin para kadar hizmet alırsın. Zaten kimse parası varken eski bir şey almaz.

Doğru ama bu beklenti düşükse böyle olur. Sen oyun oynamak istiyorsun. GTX 1080 falan yazıyorsun. Ekran kartı falan besleyeceğim diyorsun. O işlemcinin, eti budu ne. 1050 TI zor kaldırır.

@Kobra 4 1600 AF Pinnacle Ridge olarak geçer, yani 2xxx serisi ile aynıdır. 2. Nesil Ryzen işlemciler de resmî olarak desteklenmektedir. Somut veriler ile destekli yorum yapın.

Windows 11 desteği çok da önemli değil aslında. Siz haklı olun sorun yok. Sorun şu ki, işlemci 1050 TI ancak kaldırır. GTX 1080 ile %30 bottleneck yapar. Kısaca çöp bu devirde alınmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı