Ryzen 5 1600 için anakart seçimi

Evet fakat şunu sorabilirmiyim ? B450 Anakart ile B450M Anakart ile aralarında ki fark nedir acaba ? MSI B450M Pro Vdh Plus ile MSI TOMAHAWK özellikleri hemen hemen aynı.
Bir arkadaş ilk sayfada yazmıştı M anakartların performansında düşüklük mü ne var diye orayı oku istersen. Eğer bekleyip bütçene ekleme yapabilirsen tomahawk al derim. Bütçen yetmiyorsa zaten başka çaren yok. Asus kartlara falanda baktım yani aynı ürün hemen hemen.

Bir arkadaş ilk sayfada yazmıştı M anakartların performansında düşüklük mü ne var diye orayı oku istersen. Eğer bekleyip bütçene ekleme yapabilirsen tomahawk al derim. Bütçen yetmiyorsa zaten başka çaren yok. Asus kartlara falanda baktım yani aynı ürün hemen hemen.
Anladım ama bi bilgim olmadığı için böyle aşırı soru soruyorum sıkıyorsam özür dilerim. MSI TOMAHAWK 3200 mhz ama MSI B40M PRO VDH PLUS 3466 mhz (O.C) yapılabiliyor.

Doğru keşke dediğiniz fiyata o anakarttan bulabilsem hemen alırım ama sizin dediğiniz anakartla benim desiğim anakart arasındaki fark nedir ?

Anladım ve bu kötü oldu işte :(

M modelleri micro atx yani daha küçük boyutta. Vrm olarak da daha kalitesiz olanları m modellerinde kullanılıyor olarak okumuştum. Ayrıca PCIe sayısı ve hızları olarak da fark var. Soğutma için de blokları haliyle daha büyük atx olduğu için.
Vatanda gece indirimleri oluyor bazen takip etmek lazım. Yada hepsiburada ve yine vatanda kdv indirimi zaman zaman denk gelir. Acelen yoksa beklemeni öneririm. İşlemcin de ryzen 5 2600 sanırım gayet güzel, anakart önemli. 100-150tl için sonradan pişman olmazsın.

M anakartlarin performansi dusuk degildir, eger oc gibi islere bulasmicaksan standart kullanici icin pek fark hissetmen zor, oyunlarda fps in bundan etkilenmez. Aralarimda boyut ve ozellik farklari vardir, vrm olabilir m2 port ve ram sayisi olabilir.

Anladım ama bi bilgim olmadığı için böyle aşırı soru soruyorum sıkıyorsam özür dilerim. MSI TOMAHAWK 3200 mhz ama MSI B40M PRO VDH PLUS 3466 mhz (O.C) yapılabiliyor.

https://www.msi.com/Motherboard/B450-TOMAHAWK

B450 tomahawk "Supports DDR4 Memory, up to 3466(OC) MHz"
Fiyat performans açısından yani maximum 600 tl 650 tl arası bütçe ayırabiliyorum Anakarta maalesef .

+50tl ile msi b450 gaming plus al hocam. 700tl piyasada rahat bulunur.

+50tl ile msi b450 gaming plus al hocam. 700tl piyasada rahat bulunur.
Evet ATX ve mATX arsındaki farkı anladım bu düzeyde düşüncem ATX yönünde oldu ve uygun fiyata bir MSI B450 GAMİNG PLUS bulmaya kaldı iş :)
M anakartlarin performansi dusuk degildir, eger oc gibi islere bulasmicaksan standart kullanici icin pek fark hissetmen zor, oyunlarda fps in bundan etkilenmez. Aralarimda boyut ve ozellik farklari vardir, vrm olabilir m2 port ve ram sayisi olabilir.
Muhtemelen OC yapabilirim hocam çünkü Video Rander işleriylede uğraşmak istiyorum sistemim de düşük kalsın istemiyorum açıkcası bu yüzden düşüncem ATX yönünde değişti siz ne dersiniz ?
M modelleri micro atx yani daha küçük boyutta. Vrm olarak da daha kalitesiz olanları m modellerinde kullanılıyor olarak okumuştum. Ayrıca PCIe sayısı ve hızları olarak da fark var. Soğutma için de blokları haliyle daha büyük atx olduğu için.
Vatanda gece indirimleri oluyor bazen takip etmek lazım. Yada hepsiburada ve yine vatanda kdv indirimi zaman zaman denk gelir. Acelen yoksa beklemeni öneririm. İşlemcin de ryzen 5 2600 sanırım gayet güzel, anakart önemli. 100-150tl için sonradan pişman olmazsın.
Evet hocam düşüncem ATX yönünde değiştirdim .

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı