Ryzen 5 1600 Isınma Sorunu

• Konuyu başlatan acv
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 4.709
Makaleler
1
Yer
Sehit Muhtar/Zambak Sok./Gumus Gerdan Apt./Beyoglu
Stok frekansında (3,2) HWMonitor'den kontrol ettiğimde 10 dakikalık stres testi sonucu 85 derece oluyor. Güç tüketimi de 88 Watt. 65 TDP'li bir işlemi diye biliyordum? Z11 Neo ile gelen fanlar rezalet olsa da bu kadar kötü olmaması lazım. Kendi kendine voltajı mı yükseltiyor acaba?

BIOS'ta çekirdek voltajını 1.48v olarak ayarlamış (otomatik.) Fazla yüksek geldi şimdi 1.3'e düşürdüm. Daha dazla düşürmem gerekli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok frekans için çok yüksek voltaj değeri. 1.35'e ayarlayıp tekrar deneyebilir misiniz?
1.3 voltta iyi gibi duruyor. Olması gerektiği gibi tam yükte 65 Watt enerji çekiyor. Bu şekilde 3.6 GHz' ye çektim. 75 Watt iyi bir değer. Bakalım herhangi bir sorun çıkacak mı? Şu anlık prime95 testi yapamayacağım ama.

1.3'te testlerde bir sıkıntı çıkarmaz ise kalsın. Yeniden başlatma yaparsa 1.35 deneyebilirsiniz.
Sıcaklık testlerinizi bekliyoruz.
işlemci 75 derece civarında kalıyor. Ben yine de daha düşük olmasını istediğimden frekansı stok(3.2) ve voltajı 1.25 e çektim. Fakat BİOS dahil hiçbir şey açılmadı. BİOS pilini çıkartıp taktıktan sonra kendini resetledi. Şu an 3.2 GHz 1.2 voltta.

işlemci 75 derece civarında kalıyor. Ben yine de daha düşük olmasını istediğimden frekansı stok(3.2) ve voltajı 1.25 e çektim. Fakat BİOS dahil hiçbir şey açılmadı. BİOS pilini çıkartıp taktıktan sonra kendini resetledi. Şu an 3.2 GHz 1.2 voltta.
Stok fan kullanıyorsun herhalde, 1.2 volt stabilite sorunu çıkarabilir. önerim sıvı soğutma olmasa bile büyük bir fan almandır.

Stok fan kullanıyorsun herhalde, 1.2 volt stabilite sorunu çıkarabilir. önerim sıvı soğutma olmasa bile büyük bir fan almandır.

BİOS pilini çıkarıp taktığımda sistemin ayarladığı varsayılan değer bu. Stabilite sorunu olacağını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı