morrey4

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2018
Mesajlar
69
Daha önceden de açtığım konular ile birlikte kafamda bir sistem topladım. Fakat KDV indirimi varken babamı ikna edemediğim için şu an hayalimdeki sistem imkansız mı değil mi bilemiyorum.

Karar kıldığım parçalar sırasıyla;
  • GTX 1060 6 GB
  • Ryzen 5 1600
  • 8 GB 3000 MHz bellek

SSD lükse kaçıyor benim için şu an o yüzden gerek duymuyorum. HDD olarak eski bir Harddisk var elimde onu kullanacağım idareten.

Monitör olarak yine idareten 19cspr adlı ilk bilgisayarımdan kalma 19inch 1440x900 çözünürlüklü bir VGA girişli monitörüm var. Aktif converter ile sanırım kullanabiliyormuşum, onu kullanacağım.

Daha hesaplı olması adına kasanın içinde 80+ bir PSU olması daha iyi olur benim için.

Bütçem 4000TL (esnemiş hali bu).
Farklı sitelerden alabilirim. Fakat aynı siteden alıp toplatmak veya en azından hepsini tek seferde çekmek daha cazip benim için.

Amaç olarak birkaç sene kullanabileceğim, rahat şekilde online oyunları oynayabileceğim. (R6, PUBG, BDO vs.) bir bilgisayar arayışındayım.

Şimdiden teşekkürler, yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz gerçekten bu dolar kuruna baktğımızda çok düşük. Monitörünüzün de çözünürlüğü çok düşük eğer o monitörde darboğaz olmamasını istiyorsanız işlemciyi yüksek almalısınız.
 
Bütçeniz gerçekten bu dolar kuruna baktğımızda çok düşük. Monitörünüzün de çözünürlüğü çok düşük eğer o monitörde darboğaz olmamasını istiyorsanız işlemciyi yüksek almalısınız.
Monitörün darboğaz yapması burada okuduğum kadarıyla çözünürlüğün düşük olup GPU'num gücünü tam kullanmamasından kaynaklanacak değil mi ? Ben 1080p monitör alana kadar idare edebilirm diye düşünüyorum. İşlemci sizce yeterli değil mi ? 2600 ile arasında çok bir fark göremedim ben. İzlediğim benchmark testlerinde 1600, 1060ı rahatça besleyebiliyordu.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı