Ryzen 5 1600 ve GTX 1070 5000 TL Sistem

Önerdiğiniz siteyi hiç görmedim güvenilirliği iyi mi ki?

Güvenilir olsa ne olmasa ne sonuçta parayı kargoyu evine kadar getirdiklerinde nakit ödeyeceksin. Ben ordan yeğenime klavye aldım 3 gün içinde geldi.

upload_2017-4-29_15-53-12.png

Son düzenleme:
Peki monitör konusunda Samsung'un bu monitörüne karşı
SAMSUNG 23.5" LS24F350FHMXUF GAMING FREESYNC 4 MS/72 Hz PLS MONİTÖR
Bu monitörü önerir misiniz?
AOC 23.6" M2470SWH MVA PANEL 5ms/60Hz Full HD 2XHDMI-VGA MONİTÖR

Kaç Hz'miş Kaç ms'miş benim için çok önemli değil, ama tekno marketlerde görmüşsünüzdür onlarca televizyon yan yana dizilidir ve hepsinde aynı yayın vardır. O ekranlardan bazıları karanlık bazıları ise cıvıl cıvıldır ya hani, direk gözünüzü alır. Hah bana o cıvıl cıvıl ekran lazım işte. Karanlık ekranları sevmiyorum, varsın 1 milisaniye daha geç tepki versin. :)

@ReallyNigga? Hocam vatandan daha ucuzunu toplamak için işlemciden feragat etmek gerekiyor. AMD Ryzen 5 1500X Soket AM4 3.6GHz - 3.7GHz 16MB 65W 14nm İşlemci bu işlemciyi alıp Seagate Barracuda 3.5" 1TB Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk bu harddisk I alabilirsiniz.
Not: İşlemci konusunda pek sıkıntı yaşamazsınız 1500x ile.

Peki monitör konusunda Samsung'un bu monitörüne karşı
SAMSUNG 23.5" LS24F350FHMXUF GAMING FREESYNC 4 MS/72 Hz PLS MONİTÖR
Bu monitörü önerir misiniz?
AOC 23.6" M2470SWH MVA PANEL 5ms/60Hz Full HD 2XHDMI-VGA MONİTÖR

Kaç Hz'miş Kaç ms'miş benim için çok önemli değil, ama tekno marketlerde görmüşsünüzdür onlarca televizyon yan yana dizilidir ve hepsinde aynı yayın vardır. O ekranlardan bazıları karanlık bazıları ise cıvıl cıvıldır ya hani, direk gözünüzü alır. Hah bana o cıvıl cıvıl ekran lazım işte. Karanlık ekranları sevmiyorum, varsın 1 milisaniye daha geç tepki versin. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
technopat ın incelemesinden de bakarsan bence bu monitör seni üzmeyecektir.

Biliyorum, ancak 5400 RPM HDD'ler daha az enerji tüketiyor ve daha uzun ömürlü oluyor.
5400 RPM HDD'ye Windows kurarsan istediğin performansı alamazsın, sonradan pişman olursun. 256GB bir SSD al, HDD'yi ilerde eklersin.

Teknomarketlerde karanlık olan ekranların ayarını yaparsan onlar da cıvıl cıvıl olur. Genelde orada çalışanlar ilgilenmediği için kutudan nasıl çıkıyorsa o şekilde çalıştırıyorlar. Veya stoğunu eritmek istedikleri monitörün parlaklığını sonuna kadar açıyorlar ki insanlar "Aaa, ne güzel cıvıl cıvıl monitör." diye düşünüp satın alsın.

Ekranın rengarenk olması benim için olmazsa olmaz diyorsanız, IPS veya PLS monitörlere bakmanız lazım.

Son düzenleme:
Hocam IPS monitor demişsiniz, biraz bakındıktan sonra böyle bir monitör buldum. Bu monitör 25" çok mu ucuz sanki? Bir problem çıkmasın? Haşa Cebrail Aleyhisselam'ın kanatlarına benziyor [emoji23]
LG 25" 25UM58 Full HD Ultra Wide IPS Monitör

İstanbul'da oturuyorsanız nanokatalog'un yeri Perpa'da. Gidip alabilirsiniz. Ya da Kadıköy'de itopya var onların da fiyatları uygundur. Vatan hiç yoksa %10 daha pahalı satıyor...

IPS ve PLS monitörlerin renkleri daha iyidir. Genellikle film izlemek ve tasarım işleri için tercih edilirler.
TN monitörlerin renkleri biraz daha sönüktür. Genellikle oyun performansları için tercih edilirler.
Siz renkler cıvıl cıvıl olsun istediğiniz için IPS monitörlere bakın dedim. Yoksa kaliteli oyun deneyimi için TN monitör öneririm.

LG 25" 25UM58 tavsiye etmiyorum. Geniş ekran olması ve 2560 x 1080 olması dışında bir işlevi yok. Oyun oynamak için değil, yüksek çözünürlükle film/dizi izlemek için alınabilecek bir monitör.

IPS için öneri (renk kalitesi/film izlemek için daha iyi):
AOC 23" I2369VM IPS 5ms Full HD HDMI VGA DSP MONİTÖR
VIEWSONIC 24" VX2476-Smhd 4 ms Full HD LED IPS MONİTÖR

IPS olmayan öneri (oyun için daha iyi):
AOC 24" G2460VQ6 75Hz 1ms FREESYNC Full HD Gaming monitör
VIEWSONIC 23.6" VX2457-mhd AMD FreeSync™ 75 Hz 1MS GAMING MONİTÖR

HP T3M78AA 24es 23.8''
Bu monitörü önerir miydiniz? Bu da IPS bir monitör ve oyun için ideal ebatlarda. 21.5" monitörler bence böyle oyunlar oynatacak bir sistem için ufak bir ekran.

Sent from my SM-G360H using Technopat mobile app

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı