Ryzen 5 1600 yükte 74 dereceyi görmesi

Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Geçen günlerde paylaştığım sistemimde işlemci sıcaklığım boşta 55-60 yükte ise 74 dereceyi gördü. Stok fan tam oturmamış mı acaba deyip sallamayı denedim. Sallanmıyor. Termal macun deseniz 2 ay önce sürüldü. En kaliteli termal macunlardan birini kullandım. Ancak odamın içi bunaltıcı derecede sıcak. Acaba nedeni bu mudur?
@Jira @Nazım Paşa @105993

Son düzenleme:
74 derece normal bir sıcaklık ama R5 1600 için değil. Benim R5 1500X bile 4 5 saat yük altında 63 dereceyi geçmedi. 20 dakika stres testinde ise 69 dereceydi maksimum.

Kasanın konumu, kasa içi hava akımı, kasa içi fanlar ve havaların sıcak olması buna etki edebilir. Kasanı camın önüne bir yere koymamaya çalış. Direk güneşi çekmesin.

Kasanın içinin iyi soğutulduğuna eminim. Ekran kartı yükte 55 dereceyi geçmedi.

Kasa camın yanında. Başka odaya monte edip durum bildireceğim.

BIOS üzerinden işlemci ile ilgili ayarlar yaptınız mı? Kısaca Overclock yaptınız mı?

Benim anlamadığım işlemciyi yoran bir oyun olan GTA V'te 4 saatin ardından maksimum 73 görmüşken CS:GO'da 74 görmesi. Fps sabitlemiyorum. Acaba o yüzden olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı