Ryzen 5 1600X sistem RAM değişikliği sonrası donmaya devam ediyor

• Konuyu başlatan wroNN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 64
  • Görüntüleme 3.818

wroNN

Megapat
Daha fazla  
Önceden 2133 MHz RAM'im vardı.

Buraya sorduğumda RAM'i 3000 MHz'e çıkarttığımda sorunun kalkabileceği söylendi bende 3000 MHz RAM alıp taktım fakat durum değişmedi neredeyse.

Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Çok sinir bozucu bir durum.

Sistemim:

• Ryzen 5 1600X.
  • RX 590.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi sorunumu uzatmışım? En baştan gereksiz laflarıyla konuyu kirleten o. Ben sadece yardım istiyorum burada. Laythese sağ olsun bir o yardım etti şu ana kadar. Adam hiçbir şekilde alay da etmedi, ironi de yapmadı. Gerek var mı? Hayır, yok. Eğer yetişkin bir bireyse o arkadaş samimi olmadığı, tanımadığı bir insana yersiz yere böyle şeyler zaten söylemez. Bu arada ekran kartımın üreticisini de belirtmem gerektiğini vb. şeyleri bilmiyordum, bundan sonra belirteceğim.

Hangi sorunumu uzatmışım? En baştan gereksiz laflarıyla konuyu kirleten o. Ben sadece yardım istiyorum burada. Laythese sağ olsun bir o yardım etti şu ana kadar. Adam hiçbir şekilde alay da etmedi, ironi de yapmadı. Gerek var mı? Hayır, yok. Eğer yetişkin bir bireyse o arkadaş samimi olmadığı, tanımadığı bir insana yersiz yere böyle şeyler zaten söylemez. Bu arada ekran kartımın üreticisini de belirtmem gerektiğini vb. şeyleri bilmiyordum, bundan sonra belirteceğim.
Dostum senin sorunun yazılımsal. Format atmayı deneyebilirsin.

Herşeyi taksit taksit yazıyorsunuz, konu hakkında detaylı bir bilgi vermiyorsunuz. Ne yapalım, niyet ettik Allah rızası için wroNN'un yaşadığı sorunu öğrenmeye mi diyelim detayları öğrenmek için?
Gigabyte A320m-S2H anakartım var, 3000 MHZ RAM var şu an işte.
Diğer sistem bileşenleri olarak sadece anakart ve RAM belirtmişsin. Adam sana güç kaynağı diyor hala başka şeyler zırvalıyorsun. Hem adam akıllı anlatmıyorsun hem atarlanıyorsun, yardımı felan haketmiyorsun sen.

Herşeyi taksit taksit yazıyorsunuz, konu hakkında detaylı bir bilgi vermiyorsunuz. Ne yapalım, niyet ettik Allah rızası için wroNN'un yaşadığı sorunu öğrenmeye mi diyelim detayları öğrenmek için?

Diğer sistem bileşenleri olarak sadece anakart ve RAM belirtmişsin. Adam sana güç kaynağı diyor hala başka şeyler zırvalıyorsun. Hem adam akıllı anlatmıyorsun hem atarlanıyorsun, yardımı felan haketmiyorsun sen.
Birincisi güç kaynağımı belirtmiştim ama mesajı yanlışlıkla silmişim, gereksiz çok mesaj olunca karışmış. İkincisi, şey ayrı yazılır. Üçüncüsü, sorunum gayet açık ve net. Sistemim donuyor. Bunun nesini anlayamıyorsunuz bu kadar sığ kafalı mısınız gerçekten ? Sadece masaüstünde ya da sadece oyun içinde donuyor olsaydı zaten spesifik olarak belirtirdim ama her ikisinde de donuyor. Benim sadece anlamadığım böyle bir şeyi bu kadar uzatmanız.

Şimdi baştan başlayalım. BIOS güncelleyip, ayarlarını da sıfırladıktan sonra tekrar dener misiniz? XMP ayarını açmadan test edin ayriyeten.
Bu 3000 MHZ RAM'den önce 2133 MHZ vardı. O da aynı bu şekilde oluyordu. İşin ilginç yanı bütün oyunlarda kayda değer bir FPS artışı var. Şimdi Chipset'i kendi sitesinden güncelledim.
BIOS sürümüm F24'müş. Tek tek sırayla güncellemem mi lazım ?

Dosya Ekleri

• bios.png
    bios.png
    21,6 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Bu 3000 MHZ RAM'den önce 2133 MHZ vardı. O da aynı bu şekilde oluyordu. İşin ilginç yanı bütün oyunlarda kayda değer bir FPS artışı var. Şimdi Chipset'i kendi sitesinden güncelledim.
BIOS sürümüm F24'müş. Tek tek sırayla güncellemem mi lazım ?
Sonuncusu hepsini içerir. Bu nedenle sonuncusunu kur ama dikkatli ol BIOS güncellemesi çok kritik bir meseledir. Ufacık bir hata da sistemini yakarsın.

Bu arada bir daha benzer bir konu açtığında alttakileri de yaz ki, arkadaşlar hızlı cevap sunabilsinler.
Anakart:-
İşlemci:-
Ekran Kartı:-
Ram:-
Güç kaynağı:-
İşletim sistemi:-
Ya da üsttekileri imza kısmına yaz.

Son düzenleme:
Sonuncusu hepsini içerir. Bu nedenle sonuncusunu kur ama dikkatli ol BIOS güncellemesi çok kritik bir meseledir. Ufacık bir hata da sistemini yakarsın.

Bu arada bir daha benzer bir konu açtığında alttakileri de yaz ki, arkadaşlar hızlı cevap sunabilsinler.
Anakart:-
İşlemci:-
Ekran Kartı:-
Ram:-
Güç kaynağı:-
İşletim sistemi:-
Ya da üsttekileri imza kısmına yaz.
Düzgün bir şekilde cevap verdiğin için teşekkür ederim. BIOS güncellemelerinin hepsini tek tek yaptım ne olur ne olmaz diye. Az önce yine bir 5 saniyeliğine dondu. Artık ne yapacağımı bilmiyorum çok garip gerçekten.

Düzgün bir şekilde cevap verdiğin için teşekkür ederim. BIOS güncellemelerinin hepsini tek tek yaptım ne olur ne olmaz diye. Az önce yine bir 5 saniyeliğine dondu. Artık ne yapacağımı bilmiyorum çok garip gerçekten.
Anakart ve işlemci problemi gibi geliyor bana.🤔

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı