kerem1238806
Megapat
Daha fazla
Memtest86 kadar ucu ucuna test etmiyor o yüzden. Memtest86'da çok uzun sürüyor saatlerce. O yüzden halen elinizdeyse 2400 MHz'lik RAM'lerden birini takıp OCCT testini yapın. Eğer aynı hata gelmezse RAM'lerde sıkıntı olduğunu anlarız hemen en azından sonra test edersiniz sıkıntı olduğunu onaylamak için bu sefer.
Anladım hocam şimdi onu deneyeceğim. Olmadı bugün dışarı çıkarken açık bırakırım o Memtest86'yı yapar. Bildiğim kadarıyla RAM'ların garantisi devam ediyor. Bir sorun olursa o tarafı zorlayacağım. Teşekkürler.
Memtest86 kadar ucu ucuna test etmiyor o yüzden. Memtest86'da çok uzun sürüyor saatlerce. O yüzden halen elinizdeyse 2400 MHz'lik RAM'lerden birini takıp OCCT testini yapın. Eğer aynı hata gelmezse RAM'lerde sıkıntı olduğunu anlarız hemen en azından sonra test edersiniz sıkıntı olduğunu onaylamak için bu sefer.
Hocam son durum şu. G.Skill RAM'larını tek tek denedim ikisi de hata verdi. 2400 MHz olan RAM'larımı taktım onlar hata vermedi. İlginç olan nokta şu: Hata veren G.Skill RAM'larını 3200 MHz değil de 2400 MHz de çalıştırayım dedim. BIOS'tan XMP ayarlarını 2400MHz şeklinde ayarladım. Testi öyle başlattım. 2 RAM'da da sorun çıkmadı. Yani sorun RAM'ların tamamen 3200MHz de çalışmasıyla alakalı gibi duruyor. Bu da sorun olan donanımlara anakartı da ekleyebileceğimizi gösteriyor gibi. Yapay zekaya sorduğumda üçünde de problem olabilir diyor. CPU'nun RAM alış verişinde (ımc) da da sorun olabilir diyor. Ama büyük oranla sorun sistemin 3200MHz de kararlı çalışmamasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. RAM'ları garantiye göndermek hala seçeneğim dahilinde. Nedir sizin fikriniz hocam.
Son düzenleme: