Ryzen 5 1600X sisteme upgrade için işlemci önerisi

5600 al gec. Arada 5 10 FPS var veya yok 5700X ile. Gerek yok 5700X'e ekstra para vermene. AM4 gibi ölü bir sokete cok ekstra yatirim yapmak mantikli degil.

Haklısın hocam. Amacım sadece oyun olsa R7 5600 bile değil. R5 3600 alır geçerdim. Ama konu iş ve render olunca hangisi işi çözecek kestiremiyorum. Projeler çok fazla işlemci yiyor ve rahat çalışmak istiyorum. İçim rahat etsin istiyorum. FPS olarak soru sormuyorum yani işlemci gücü odaklı soru soruyorum. FPS apayrı bir yanı. Ona göre yardımcı olursanız daha iyi olur.

Çok çekirdek işi varmış.

Derken hocam. 5700X mü daha iyi olur.

Ayrıca R7 5700X N11'de sıfırı 4800TL. İkinci elleri bile daha pahalı. Garip değil mi yoksa indirime mi girmiş? Yoksa normal mi? Tray modeli ama.

Son düzenleme:
İkinci elde pahalıysa satıcıların dünyadan haberi yok büyük ihtimal. Tray modeli olması bir sorun teşkil etmiyor. Bu işlemci stok soğutma ile kullanılmamalı zaten.

Sıvı soğutmam var. Gerçi 1600X de boştayken 40 derece oyundayken 60+ oluyor 80'i görüyor. Kule tipi alsam daha iyi soğuturmuş. Temizlikten sonra bile böyle. Umarım 5700X çok ısınmaz. Teşekkürler hocam direkt R7 5700X alıp geçeceğim.

Ryzen 7 5700X, 5600 ile arasında Cinebench multi-Core testinde 3-4 k fark varmış yani sizin yapacağınız iş için değer.

Çok sağ olun. Aradığım cevap buydu. Şimdi içim daha rahat. Acaba 5800X ile 5700X arasındaki farka da bakabilir misiniz? İkisi arasında iki kata kadar fiyat farkı var ama. Değmez derseniz 5700X alıp geçeceğim.

Termal macunum var ya kaliteli bir marka var. Sıvı soğutma nasıl daha kötü olabilir anlamış değilim. Neyse şimdilik sıvı soğutmayla kullanırım. Baktım ısınma sorunu aşılmıyor. O zaman dediğiniz soğutucuyu alırım.

Çok bir fark yokmuş 1 K sadece. 3000+ TL için değmez. İleride satıp AM5 geçersiniz şimdilik 5700X kullanın. Zaten 5700X bile sizin anakart için fazla gelebilir yaptığınız işler çok ağır gelirse VRM ısınıp yavaşlatabilir. Tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyorum ama kısacası VRM ısısı çok yüksek olan bir anakartmış o yüzden fan takmanız gerekebilir ısınmaması için.

Kullanmadıysanız da parolapara uygulamasından ilk siparişte 500 TL geri alabiliyorsunuz o uygulamanın sanal kartıyla ödeyerek. Ayakkabı aldım decathlondan anında geldi 500 TL cebinizde kalır.

Bakmak isterseniz farklara test:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

5700X bayağı güçlüymüş ya. Multicore performansı da çok iyi. Bana bayağı yeterli olur B450M-A'ya neden fazla geleceğini anlamadım sadece. Sonuçta çok da kötü bir anakart değil diye düşünüyorum. Bu arada RAM'ım 16 GB 2400MHz. Bunları çıkartıp 32 GB veya 64 GB 3200MHz RAM ile değiştireceğim. O da çalışırken işlerimi çok rahatlatacak. 16 GB RAM maalesef yetmiyor.

VRM denen şey ısınınca mesela işlemci çok ısındığı gibi yavaşlatıyor ya yakmamak için kendini onun gibi yavaşlatıyor sistemi o yüzden mesela aşırı güçlü bir tane alsaydınız o anakart için full performansını göremeyecektiniz.

Hmm çok iyi anladım. Duymuştum o şeyi. Çok saçmaymış ama. Isınıyorsan zaten 90 derece olduğunda kendini kapatırsın. Niye gücünü düşürüyorsun ki. Gerçi bunu projelerde yapacağını sanmam. Projeler oyun gibi olmadığı için öyle çok yüksek ısıya ulaşmıyor. Sadece anlık olarak yükselebilir diye düşünüyorum. Sıvı soğutma var. Baktım çözmüyor başka şekilde hallederim artık. Çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…