Ryzen 5 1600X sisteme upgrade için işlemci önerisi

En hızlı çekirdekleriniz -15`i yemedi demek. Ryzen Master ile en hızlı çekirdeklerinizin hangisi olduğunu öğrenin yanında yıldız oluyor. Sarı yıldız en hızlı gri ya da beyaz 2. en hızlı çekirdek. Onları -10 yapıp diğer çekirdekleri -15`de bırakın. Sonra Prime95 Small FTS testini yapın. Torture test failed on worker 3 falan gibi hata gelmezse sıkıntı yok demek. Oradan -20 falan yaparak deneyebilirsiniz yavaş çekirdekleri.

10'a çekersen performansın düşer. Yukarda dediğimi yapın sorununuz kalmaz. Hatanın nedeni bir ya da birden fazla çekirdeğe giden voltajın yetersiz olması.
Anladım. Bu -15 yaptığımız kısmı yine Biostan 20 yapacağım değil mi ? Yoksa OCCT'den mi yapacağım.

Anladım. Bu -15 yaptığımız kısmı yine Biostan 20 yapacağım değil mi ? Yoksa OCCT'den mi yapacağım.

BIOS'tan yapacaksınız, OCCT ile test edeceksiniz. Ayrıca -20 vermeyin, bu kısmı atlayın. -15'de mavi ekran yemişsiniz zaten -20'yi tüm çekirdekler kaldıramaz.

Bu kısımdan devam edin.

BIOS'tan yapacaksınız, OCCT ile test edeceksiniz. Ayrıca -20 vermeyin, bu kısmı atlayın. -15'de mavi ekran yemişsiniz zaten -20'yi tüm çekirdekler kaldıramaz.
Anladım. Yanlış anladıysam düzeltin. Hepsini -14 yapacağım öyle deneyeceğim. Sorun yaşamayana kadar ineceğim -13 -12 -11 şeklinde.

Anladım. Yanlış anladıysam düzeltin. Hepsini -14 yapacağım öyle deneyeceğim. Sorun yaşamayana kadar ineceğim -13 -12 -11 şeklinde.

Yaklaştın, hepsinden ziyade test esnasında hata aldığınız çekirdeklere bunu yapacaksınız. Uzun süre hata vermeyen çekirdeklerin voltajını düşürerek limitlerini bulabilirsin. Anladınız mı?

Yaklaştın, hepsinden ziyade test esnasında hata aldığınız çekirdeklere bunu yapacaksınız. Uzun süre hata vermeyen çekirdeklerin voltajını düşürerek limitlerini bulabilirsin.
Anladım. Testi de OCCT üzerinden nasıl yapacağımı anlatabilirseniz çok sevinirim. Hangilerini işaretleyeceğim.

Anladım. Testi de OCCT üzerinden nasıl yapacağımı anlatabilirseniz çok sevinirim. Hangilerini işaretleyeceğim.

Böyle.

RM karıştırmayalım, optimize bir yazılım değil. En hızlı çekirdekler -15 olanlar değil, -30'a en yakın çekirdekler olacak.

Anladım. Bu test biraz uzun sürecek o zaman. bekleyeceğim bakalım.

Eki Görüntüle 2519810

Böyle.

RM karıştırmayalım, optimize bir yazılım değil. En hızlı çekirdekler -15 olanlar değil, -30'a en yakın çekirdekler olacak.
RM kullanmayacak zaten sadece en hızlı çekirdekleri hangisi ona bakacak. En hızlı çekirdekler -15 yiyemeyenler olacak -30 olanlar değil çünkü yavaş çekirdekler daha az voltajla çalışabilirken hızlı çekirdekler daha fazla voltaj gerektirdiği için -10 yiyebilecek sadece. Prime95 kullanması lazım artı olarak OCCT çok kullanan görmedim.

Anladım. Bu test biraz uzun sürecek o zaman. Bekleyeceğim bakalım.

Test ederken Core Temp ile SS alır mısın?

Tam tersi kardeşim, çekirdek ne kadar az voltaj ile stabilse o kadar iyidir, mantığı oturtamamışsın. Voltaj düştüğünde performans bu yüzden artıyor. RM saçma sapan çekirdekleri seçiyor, hatta random seçiyor. OCCT daha kullanıcı dostu ve hata tespiti hassas, hızlı ilerleme kaydedilebiliyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…