Ryzen 5 2400G sistem toplama

Oktay Topraklı

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi R5 2400G ile bir APU sistem toplamayı düşünüyorum. 16 GB RAM olacak (2x8) olarak. Anakart olarak ne tavsiye edersiniz? Oyun ve kayıtlar için iyi bir ses özelliği bir de 4 RAM slotu olması iyi olur kanısındayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Kasa olarak da uygun fiyatlı olması için kasa+PSU olan bir ürün güzel olur. Görselliğe önem veriyorum açıkcası RGB falan olanlardan olursa güzel olur. Kasa ve PSU da 500TL civarına kadar olabilir. Anakartta fiyat belirtmedim, B350 yonga setli modellerin fiyatları birbirlerine yakın iyi bir şey olması avantaj olur F/P oranında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın tavsiye etmiş olduğu anakart mATX benim tavsiye ettiğim ise ATX. İkisi de aynı model, 20 lira daha koyup ATX olanı almanızı tavsiye ederim.

Hocam kusura bakmayın belirtmeyi unutmuşum, monitörümde sadece VGA çıkışı var bu yüzden anakart için VGA çıkışlı birşey alayım diyorum. Kasa da baya kullanışlıya benziyor ama 1 adet arka fanı var sanırım ona ne dersiniz uzun süre fan takacak param kalmayacak. :D

Apu Saçmalığından Vazgeçin hiçbişekilde mantıklı değil 800 tl dediğiniz işlemci onun için yüksekmhz li ram lazım yüksek mhz li anakart lazım ölme eşeğim ölme :D zaten fiyat uçup gidiyor onun yerine çok daha iyi sistem toplanabilir butür saçmalıklardan vazgecin ( benim görüşüm )

Apu Saçmalığından Vazgeçin hiçbişekilde mantıklı değil 800 tl dediğiniz işlemci onun için yüksekmhz li ram lazım yüksek mhz li anakart lazım ölme eşeğim ölme :D zaten fiyat uçup gidiyor onun yerine çok daha iyi sistem toplanabilir butür saçmalıklardan vazgecin ( benim görüşüm )
APU'da beni cezbeden o işlemci zaten :D 1500x gücünde bir işlemci ve yüksek MHZ'li RAM'ler video edit render alırken tam aradığım özellikler :) yeni ekran kartları çıktığında da bütçeme göre bir ekran kartıyla gayet güzel bir sistem olacağını düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Asus B350M-A, asrock AB350 PRO4, MSI tomahawk, MSI PC MATE bu anakartlar nasıldır hangi özellikleriyle öne çıkarlar tavsiye edilenlerde bunları gördüm hep ama hangisini almalıyım?

APU'da beni cezbeden o işlemci zaten :D 1500x gücünde bir işlemci ve yüksek MHZ'li RAM'ler video edit render alırken tam aradığım özellikler :) yeni ekran kartları çıktığında da bütçeme göre bir ekran kartıyla gayet güzel bir sistem olacağını düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Asus B350M-A, asrock AB350 PRO4, MSI tomahawk, MSI PC MATE bu anakartlar nasıldır hangi özellikleriyle öne çıkarlar tavsiye edilenlerde bunları gördüm hep ama hangisini almalıyım?
Bu anakartlar da inanılmaz belirleyici, veya biri alındığında bir diğeri alınmadığı için pişman olunacak bir fark yok. Buradaki anakartlardan ASUS olanını tercih ederdim. Fakat görüntüye önem veriyorsanız ASUS'un belirttiğiniz modeli çoktan kaybetti bile... Ayrıca monitör de sadece VGA olduğundan eminsiniz değil mi ?
DVI çıkışı var ise daha iyi bir görüntü elde edersiniz.

[BGCOLOR=transparent]
Bu anakartlar da inanılmaz belirleyici, veya biri alındığında bir diğeri alınmadığı için pişman olunacak bir fark yok. Buradaki anakartlardan ASUS olanını tercih ederdim. Fakat görüntüye önem veriyorsanız ASUS'un belirttiğiniz modeli çoktan kaybetti bile... Ayrıca monitör de sadece VGA olduğundan eminsiniz değil mi ?
[/BGCOLOR]
DVI çıkışı var ise daha iyi bir görüntü elde edersiniz.
Maalesef sadece VGA var. Anakartlar arasında çok bir fark yoksa eğer asus F/P ürünü gibi duruyor onu tercih edebilirim. Anakartta görsellik performanstan önemli değil.(Çok bir farklarını da göremedim işin aslı :) ) Fakat özellikle FPS oyunlarında ve ses kayıt, yayında bu ses kartları fark eder mi onu merak ediyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı