Çözüldü Ryzen 5 2600 95 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
9 Ağustos 2019
Mesajlar
3.927
Çözümler
10
Yer
Silicon Valley
Merhaba arkadaşlar birk onu açtım bilgisayarım aniden kapanıyor diye galiba sebebini buldum. Sıcaklık testinde çok ısınıyordu az önce termal macun sürüp tekrar denedim hala aynı. Ne yapmam gerekiyor?

1630784885602.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çözdüm arkadaşlar BIOS resetledim galiba saçma sapan bir ayar açmışım şu an normal.
Kasanın modeli nedir? Kasa tozlu mu? Fanlar tozlu mu? Kullandığın termal macununu markası ne? Fan olarak ne kullanıyorsun.

Fanları tozlu ise fanları temizle. Kaliteli termal macun kullan ve sahte termal macun kullanmadığına emin ol. Termal macunu miktarında sıktığına emin ol. Fanları tam oturt.
 
Kasanın modeli nedir? Kasa tozlu mu? Fanlar tozlu mu? Kullandığın termal macununu markası ne? Fan olarak ne kullanıyorsun.

Kasa https://www.itopya.com/gamebooster-gb-l06b-rgb-mesh-panel-usb-30-mid-tower-kasa/
Kasa tozlu değil fanlar tozlu değil ayrıyeten kasaya extra 2 fan ekledim 6 adet sadece kasa fanı var ekrab kartı serin çalışıyor işlemcide sorun var. İşlemci stok fan.
Fanın ayağını kırmış ya da yeterince sıkmamış veya çapraz sıkmamış olabilir misiniz fanın ayaklarını.

Hayır hocam kontrol ettim. Termal macun Arctic MX-4
 
15 TL'lik macun bile olsa bu dediğin sıcaklık olmaz, zaman kaybından başka bir şey değil ve çamur satacak halleri yok. Sahte mi orijinal mi bölümlerini atlayarak cevap vereyim. Kolay aşama olarak soğutucunun fanına bak çalışıyor mu? Termal macununu fazla sürmüş olabilirsin, çok ince sürmelisin fazla sürersen kesinlikle bu dereceleri görürsün. Bir ihtimal de denildiği gibi temas sorunu vardır. Öncelikle bu 3 aşamaya dikkat etmelisin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı