Ryzen 5 2600 Aşırı Isınıyor

mhuseyinyavuz

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Aşağıda görüldüğü gibi işlemci aşırı ısınıyor ve EDC CPU değeri sürekli 99. Problem olur mu işlemci zarar görür mü? Teşekkürler.
2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,
Aşağıda görüldüğü gibi işlemci aşırı ısınıyor ve EDC CPU değeri sürekli 99. Problem olur mu işlemci zarar görür mü? Teşekkürler.
Eki Görüntüle 438733
Güç ayarlarından dengeli moda alırsanız EDC düşer o tamamen güç seçeneğiyle alakalı ancak 99da çalışması bi sorun teşkil etmez.Sizin sorununuz büyük ihtimalle yanlış montaj kontrol etmelisiniz. CPU voltage normal overclock yapmadığınızı varsayıyorum :)

İşlemci ısısının yükselmesinin klişe nedenleri:
1-Termal macunun iyi sürülmemiş olması veya dandik olması.
2-İşlemci fanında bir sıkıntı olması. Çalışıyor mu takip edin, RPM hızını da takip edin.
3-Kasanın hava akışının kötü olması, kullandığınız kasayı da belirtin.

Bu ısı değeri normal kullanımda mı oluyor?

Merhaba bir çok Ryzen kullanıcısı bilir ki yeni soğutucular oldukça performanslı çalışıyor, fırının üst katında odam olmasına rağmen işlemci sıcaklığım yükte 62 dereceyi geçmiyor pubg + x264 yayın yaparken bile geçmiyor, sizin sebepleriniz şu ýönde olabilir, kasa içi hava sürkülasyonu zayıf veya yok egzoz fan zayıf veya yok termal macun zayıf veya yok biostan işlemcinin gücünü kısmana gerek yok ama MSI anakart kullanıyorsan voltajı 1.3 e sabitleyebilirsin. Bu hem gerekiz kullanımın önüne geçer hemde ısıyı azaltır. Technopat'ta bununla ilgili bir makale var mobilde olduğum için ekleyemiyorum inceleyip dönüş yaparsınız.

Merhaba bir çok Ryzen kullanıcısı bilir ki yeni soğutucular oldukça performanslı çalışıyor, fırının üst katında odam olmasına rağmen işlemci sıcaklığım yükte 62 dereceyi geçmiyor pubg + x264 yayın yaparken bile geçmiyor, sizin sebepleriniz şu ýönde olabilir, kasa içi hava sürkülasyonu zayıf veya yok egzoz fan zayıf veya yok termal macun zayıf veya yok biostan işlemcinin gücünü kısmana gerek yok ama MSI anakart kullanıyorsan voltajı 1.3 e sabitleyebilirsin. Bu hem gerekiz kullanımın önüne geçer hemde ısıyı azaltır. Technopat'ta bununla ilgili bir makale var mobilde olduğum için ekleyemiyorum inceleyip dönüş yaparsınız.

Aynı sorundan bende muzdarip olduğumu gördüm. Normal işlemci sıcaklaklığım 53 dereceyi geçmiyor ama bu edc neyse aynı görseldeki gibi. Ayrıca kasa cpu fanı hariç, 5 fan mevcut, akabinde Nano Elmas Partiküllü termal macun mevcut en kalitelisinden.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı