Başlıkta görüldüğü gibi sıkıntıyı çözemedim. Termal macununu daha 10 dakika önce değiştirdim, fan ayarlarına da BIOS'tan baktım ve düzgündü. Boştayken 40-45 derece arası ancak 2 dakikalık stres testinde 92 dereceye kadar çıkması inanılmaz fazla değil mi?
Not: Kasa sirkülasyonu gayet düzgün. Ekran kartıma da aynı macunu uyguladım yükte Max 70 dereceyi geçtiği olmadı ama işlemcim inanılmaz ısınıyor.
O zaman diğer arkadaşların dediği gibi ne kullanırsan kullan OC yapmıyor isen stock soğutucu için bile bu değerler fazla bence.Macunu yenileyip güzel bir şekilde yeniden yerleştirin bu şekilde düzeliceğini düşünüyorum.
Tekrar açtım soğutucuyu elimin ayarı kaçmış biraz fazla sürmüşüm değiştirip sonuçları atarım.
Tekrar açtıktan sonra baktım ki sokete kadar macun taşmış iyice silip çok ufak bi katman sürüp kullanılmayan kredi kartıyla dümdüz ettikten sonra 2 dakikadaki stres testi sonucu bu oldu. Teşekkür ederim sorun çözüldü.
Fazla sürmemin sebebi Mastergel Pro'nun ağzının farklı olması biraz zorluyor bir dahakine Arctic mx-4 almayı düşünüyorum.