Ryzen 5 2600 CPB, PBO, AMD cool'n'quiet, ayarları nelerdir?

cosama

Hectopat
Katılım
28 Eylül 2020
Mesajlar
195
Çözümler
1
Arkadaşlar, işlemcim için kule tipi bir soğutucu aldım. Sıcaklık değerleri güzel fakat CPB ve PBO açtığım zaman sıcaklık değerlerinde dalgalanmalar görüyorum sizce hangi ayarları kapatıp açmalıyım yoksa hepsi açık mı kalmalı? Stabilite ve işlemcinin ömrü için.
 
Stabilize için PBO ve CPB kapatabilirsiniz ancak performans düşüşü yaşarsınız.
UV yaparak kaybettiğiniz performansı geri alabilirsiniz hem de daha az sıcaklıkla.
 
Stabilize için PBO ve CPB kapatabilirsiniz ancak performans düşüşü yaşarsınız.
UV yaparak kaybettiğiniz performansı geri alabilirsiniz hem de daha az sıcaklıkla.

Çarpan ayarını 3.6 GHz yapıp voltajı Auto'da bırakıp PBO ve CPB kapatırsam performansı daha az sıcaklıkla yakalar mıyım ve 3.4'den 3.6'ya çıkardığım işlemcim zarar görür mü veya ömrü kısalırmı küçük bir UV + overclock işlemi için.
 
Bu ayarları kapatıp kendiniz Turbo frekans ve voltaj değeri girin. Testlere göre hareket edeceksiniz zaten. Soğutucunuz nedir?

Snowman MX6 6 ısı bakır borulu 2 fanlı bir kule tipi soğutucu ve Turbo frekanstan kastınız nedir?

Dostum ben 3.7 ayarladım elle CPB kapalı olarak. Bir tık UV yaptım hiçbir dalgalanma yok. Yük altında stock fan ile 60-65LERI geçmiyor.

3.7 ayarlamak işlemcinin ömründen yermi 3.6 yapıp UV yapmayı düşünüyorum.
Sıcaklık değerlerim boşta 37 cinebenh de 60 derece CPB ve PBO kapalı iken.
 
İşlemcinin max boost clock 3.9 zaten. Pekte OC yapmış sayılmıyoruz şuan :D

Doğru bir UV yapmak dalgalanmayı önleyecektir onun dışında 3.7'nin ömürden yiyeceğini düşünmüyorum
 
@cosama

CPB açık olduğunda işlemciniz Boost edilir. Ama bu Boost etme işlemi çok dengesiz voltajlarla yapıldığı için ortaya saçma ısı değerleri çıkar. İşlemcinizin Boost değerini öğrenerek belirli bir voltaj değeri üzerinden testler yapacaksınız. Örneğin: 3.9 Ghz-1.3V. Test yaptınız. Puanınızı not ettiniz. Yine test yaptınız. Sistem kapanmadı. O zaman voltajı düşürerek bu işlemlere devam edeceksiniz.

Asıl ulaşılmak istenen durum, Boost hızı ve en makul voltaj. Bunun youtube üzerinde çok güzel testleri var. Hatta Technopat'ın da bir CPB kapatılması üzerine videosu var. Zor olmayan ama dikkatli şekilde uygulanması gereken bir işlemdir.
 
@cosama

CPB açık olduğunda işlemciniz Boost edilir. Ama bu Boost etme işlemi çok dengesiz voltajlarla yapıldığı için ortaya saçma sıcaklık değerleri çıkar. İşlemcinizin Boost değerini öğrenerek belirli bir voltaj değeri üzerinden testler yapacaksınız. Örneğin: 3.9 GHz-1.3v. Test yaptınız. Puanınızı not ettiniz. Yine test yaptınız. Sistem kapanmadı. O zaman voltajı düşürerek bu işlemlere devam edeceksiniz.

Asıl ulaşılmak istenen durum, Boost hızı ve en makul voltaj. Bunun YouTube üzerinde çok güzel testleri var. Hatta Technopat'ın da bir CPB kapatılması üzerine videosu var. Zor olmayan ama dikkatli şekilde uygulanması gereken bir işlemdir.

Anladım hocam teşekkür ederim deneyeceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı