Ryzen 5 2600 CPU diyot çok fazla ısınıyor

246941

Petapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
9
Merhaba, eskiden 40 dakika yük sonunda 58-63 dereceyi geçmeyen CPU diyot sıcaklığı artık testi başlatır başlatmaz 70-80 derecelere dayanıyor. Sizce sorun ne olabilir?

Soğutucu Arctic Freezer 34. Macun olarak MX-4 ve ZF-12 sürdüm. 5 defa değiştirdim. Sorunun macun olmadığını düşünüyorum.

İşlemcim Ryzen 5 2600. Anakartim A320M-F.

Sizce işlemcide sorun olabilir mi? Ya da anakartta? Ya da soğutucunun fanında?

Cevaplarınızı bekliyorum. Sorunlu parçayı değiştireceğim. Şimdiden teşekkürler.

@Berrkay @Mithat Berhan @Recep Baltaş

Benim Ryzen 5 2600 5 dakikalık stres testinde sabit 60 dereceydi.
Kasanızda kaç fan var?
Ve soğutucuyu yanlış takma olasılığı da var.

Merhaba, eskiden 40 dakika yük sonunda 58-63 dereceyi geçmeyen CPU diyot sıcaklığı artık testi başlatır başlatmaz 70-80 derecelere dayanıyor. Sizce sorun ne olabilir?

Soğutucu Arctic Freezer 34. macun olarak mx-4 ve ZF-12 sürdüm. 5 defa değiştirdim. Sorunun macun olmadığını düşünüyorum.

İşlemcim Ryzen 5 2600. anakartim A320M-F.

Sizce işlemcide sorun olabilir mi? Ya da anakartta? Ya da soğutucunun fanında?

Cevaplarınızı bekliyorum. Sorunlu parçayı değiştireceğim. Şimdiden teşekkürler.

@Berrkay @Mithat Berhan @Recep Baltaş

İşlemci ve anakartta sorun olma olasılığı binde bir yüksek ihtimalle CPU fanında sorun var.

Macun değişimi yaparken işlemci kilidini açıp mı hareket ettirdiniz? Önceki macun neydi? Stok fan mı?

Macunu kartla yaydıysanız veya gereğinden çok ince tabaka olduğu için yeterli iletimi sağlayamıyor olabilir, kontrol edin. Voltaj ayarları da bir ihtimal bozulmuş olabilir, onu da kontrol edin.

Macun değişimi yaparken işlemci kilidini açıp mı hareket ettirdiniz? Önceki macun neydi? Stok fan mı?

Macunu kartla yaydıysanız veya gereğinden çok ince tabaka olduğu için yeterli iletimi sağlayamıyor olabilir, kontrol edin. Voltaj ayarları da bir ihtimal bozulmuş olabilir, onu da kontrol edin.
A320 anakart olduğu için herhangi bir voltaj ayarı yok.

Şimdi açıp tekrar baktım macun biraz ince gibi geldi.

Soğutucu, Arctic Freezer 34. Macun, MX-4 ve ZF-12.

İki tane soğutucunun fanından aldım. Bu da çare olmazsa fanını değiştiririm artık. :/

A320 anakart olduğu için herhangi bir voltaj ayarı yok.

Şimdi açıp tekrar baktım macun biraz ince gibi geldi.

Soğutucu, Arctic Freezer 34. Macun, MX-4 ve ZF-12.

İki tane soğutucunun fanından aldım. Bu da çare olmazsa fanını değiştiririm artık. :/
Fandan değil de macundan diye düşünüyorum hala. Eskisine göre değişim sonrası sıcaklık artışının nedeni o geliyor bana. Test etmiştim çünkü.

Aynı anakartı kullanıyorum ve Ryzen 3 3100'e sahibim.(stok soğutucu) testi nasıl yaptın bilmiyorum fakat bende AIDA64 üzerinden test ettim.

1611255554484.png

Sadece stress CPU açıktı. 5 dakika boyunca testi yürüttüm. Diyot sıcaklığı 60-73 arasında değişti. (73'e çıktı 2 saniye sonra 60'a indi gene çıktı.) Bana kalırsa CPU diyot sıcaklığının işlemci soğutucu ile doğrudan ilişkisi yok. Yanlış bilmiyorsam CPU diyot kısmı anakartın işlemci soketi ve işlemcinin pinleri arasında kalan bölge. Bu bölgede soğutma anakart kalitesi ile ilişkili olmalı. Soğutucuyu ya da macunu değiştirdiğinde mi ortaya çıktı sonuç?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı