Ryzen 5 2600 - GTX 1660 TI darboğaz

Anladığım kadarıyla düşük çözünürlükte oynuyorsunuz, bu yüzden de darboğaz yaşanıyor. DSR açıp bir deneyebilir misiniz?
DSR açıp denedim fakat sonuç aynı oldu. Oyuna ilk girişte CPU kullanımı %99 ları görüyor bu yüzden takılmalarla başlıyorum 7 8 saniye sonra performans yerine oturuyor gayet akıcı bir hal alıyor.

DSR açıp denedim fakat sonuç aynı oldu. Oyuna ilk girişte CPU kullanımı %99 ları görüyor bu yüzden takılmalarla başlıyorum 7 8 saniye sonra performans yerine oturuyor gayet akıcı bir hal alıyor.
Oyundayken görev yöneticisini açıp işlemciyi fazla kullanan bir uygulama olup olmadığını kontrol edebilir misiniz

Bende 1660Ti kullanıyorum zaten. Ama 2600 ile darboğaz yapacak kadar güçlüde değil. Yapsa bile drop giricek kadar yapmaz.
Olayın saçmalığı da burada başlıyor zaten R5 2600 ve GTX 1660 TI en uyumlu ikili bakıldığı zaman performansın 5 6 saniyelik takılmalar sonunda yerine oturmasına anlam veremiyorum. Recep abi bir baksan ne güzel olur @Recep Baltaş

Son düzenleme:
İşlemci neden 1.6 ghz gözüküyor. Cpu-z de?
Programı yeni yüklemiştim o sıra değişkenlik gösteriyordu 1.6 iken SS aldım sanırım şu an 3.9 gösteriyor CPU Z ve görev yöneticisinde.
hocam bence bir cpunun oyundayken görev yöneticisinden ilgilendiği şeylere bakın.virüs tarzı şeyler cpuyu tüketebilirler yani darboğaz imkansız gibi
Bana kalırsa da imkansız. Zaten darboğaz söz konusu olsa bunu her saniye tekrarlaması lazım. Fakat darboğaz varmış gibi takılmalarla başlıyorum sonradan performans yerine oturuyor. DX12 de çalıştırıyormuşum gibi düşünün. Oyundayken baktım CPU kullanımına baktım her şey olması gerektiği gibi. Az önce adwcleaner ile tarattım temiz gözüküyor.
Sorun olduğunda SS alabildim sonunda. CPU kullanımı yüzde 99 çıkıyor başlangıçta GPU da dibe vuruyor ve 20 FPS ile oyuna başlıyorum.

Dosya Ekleri

• Bizi Bitirdin be!.jpg
    Bizi Bitirdin be!.jpg
    252,5 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Belirttiğiniz CPU ve GPU'nun (GPU %10 gibi ciddi seviyede overclock'lu bile olsa) darboğaz oluşturması zor. Zaten eğer darboğaz olsaydı sadece başlangıçta değil tüm oyun boyunca problem yaşardınız. Oyunun başlangıcındaki takılmalar, eğer oyun dosyaları HDD üzerinde ise yeterince hızlı yüklenemediği için olabilir. Onun haricinde Windows kaynaklı da olabilir (örneğin Windows, oyuna girdiğinde, performansı arttırmak için bazı servisleri vb. kapatmakla uğraşıyor olabilir, bu da birkaç saniyelik takılmalara neden olabilir). Oyunun genelinde problem yoksa çok da kafaya takmanıza gerek yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı