Ryzen 5 2600 ısınıyor

eiseu

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle Merhaba;

Başlıktan konu belli oluyordur zaten. İşlemcim boştayken 55-60 derecede çalışırken Cyberpunk 2077 oynarken 95 derece oluyor.

Bu yüzden BIOS'tan bazı ayarlarla oynamaya karar vermiştim ama hiçbir bilgim yok. Voltaj, CPU Ratio ayarlarını falan nasıl yapmalıyım? Nasıl denemeye başlamalıyım?

Yardımcı olursanız sevinirim.

İşlemci: Ryzen 5 2600.
Anakart: MSI B450 GAMING Plus.

(Bunlar lazım mı bilmiyorum ama.)

Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX RX580 8 GB OC.
RAM: Corsair 8 GB 3000 MHz.

amede ısınıyo

CBP Açık muhtemelen boşta sıcaklık fazla, kasa nedir? Yan kapağını açmayı deneyin. BIOS ayarlarından CBP kapatın, performans düşecektir ama sıcaklık ta düşecektir.
CBP auto olarak seçili, kasa Cooler Master Masterbox MB501L.

Boşta 55-60 çok fazla. Oyunda 95 tehlikeli derece de fazla. Soğutucunun tam oturduğundan emin olun.
şu an bakamam ama yarın bakacağım.

Undervolt yapıp CPB kapatın, ayrıca kasa modeliniz nedir? Stok soğutucu kullanıyorsanız ısınması normal, kasa konumu bile etki ediyor.
Undervolt nedir ve nasıl yapılır bilmiyorum. CPB'yi kapadım şimdi. Kasa modelim Cooler Master Masterbox MB501L. Stok fan kullanıyorum ve kasam masanın altında arkası ile duvar arasında az bir boşluk var.

Kasayı masa üstüne alın, mümkünse de alternatif bir hava soğutucu alın.

Kasayı masa üstüne alın, mümkünse de alternatif bir hava soğutucu alın.
hava soğutucu derken fan'dan mı bahsediyorsunuz? (attığınız linke de giriş yapamıyorum bu arada)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı