Ryzen 5 2600 Isınma Problemi

5 dakikalık Battlefield V sonrasında 88 dereceyi gören bu işlemciden artık sıkıldım arkadaşlar. Kasada 4 adet fan işlemcinin de kendi işlemci soğutucusu var. 2 tane üste egzoz fan ve işlemci için sıvı veya hava soğutması tavsiyesi istiyorum. Kasa fanlarına en fazla 200 işlemci içinde en fazla 400 lira harcayabilirim. Tavsiyelerinize açığım
Kasam: Xıgmatek Astro 650w Plus

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    387 KB · Görüntüleme: 105
Kasanıza sığacak, kule tipi, en az 5 bakır borulu, 60CFM üzeri bir işlemci fanı bakın. 250-300 Lira arası bir meblağ ile halledebilirsiniz. Stok fanınız sıcak havayı kasanın içine dağıtıyor. Aynı sıcak hava ile de soğutmaya çalışıyor. Alacağınız kule tipi fan, sıcak havayı tahliye fanına yönlendirecektir. Ayrıca aradaki performans farkı ise muazzam düzeyde.
Diğer mevzu ise, BIOS ayarlarınızdan CPU Boost özelliğini kapatın. O zaman işlemcinizin otomatik voltaj artırımlarını devre dışı bırakacaksınız. Stres testlerinde bile o sıcaklığı görmezsiniz. 95 dereceye ulaşıp kapanan bilgisayarım bu sıcaklarda 60 dereceyi görmüyor. Benim çözümüm de CPU Boost'u kapatmak, kule tipi fan ve yüksek performanslı termal macun oldu. Öyle ki kasa fanlarına fan kontrolcü takıp hızlarını düşürdüm.

Öndeki 3 giriş fanını üste egzoz da yaptım pek değişiklik olmadı. Kasayı elimden çıkartıp farklı kasa mı alsam ?
O zaman problem var. Kasa içi fotoğraf atabilir misin?
Cam hafif filmli içerisi net gözükmüyor ama isterseniz söküp atayım ne için istediniz acaba ?
Tavsiye edebileceğiniz ürün var mıdır ? Biliyorsunuzdur seçenekler bolca.

Sıcaklıklar anormal CPU Boost kapalı 3.6 Ghz manuel voltaj şeklinde aynı kasa aynı işlemciyi kullanıyorum BF5'de 73 dereceyi geçtiğini görmedim.

Geçen gün sisteme 240 lık sıvı soğutma aldım. Daha önce 120 mm olanı kullanıyordum. Çok rahatsız ediyordu ve kablolar allak bullak duruyordu satıp yeni bir soğutma sistemine geçtim. Kasam rezalet bir kasa, önü komple kapalı olan master lite 5 serisinden komple kapağı çıkartıp kullanıyorum. 4 tane radyayörün önunde ve arkasında olmak üzere direk ufluyor. Önde 5 arkada 1 tane fan bulunmakta kasada ve işlemci stres testinde max 4.2 ghzde 30 dk boyunca 58 derece oldu. Ya anakart gereksiz voltaj veriyor yada kasa gerçekten hava almıyor.

Dosya Ekleri

• 222 (1).png
    1 MB · Görüntüleme: 78
Tavsiye edebileceğiniz ürün var mıdır ? Biliyorsunuzdur seçenekler bolca.
Dark x120 fanı kendim kullanmaktayım. Stok fan ile en az 15 derece fark oluyor.

Akasa Venom'un AM4 soket versiyonları vardı. Onu bulabilirseniz o da çok iyidir.

Ama ucuza bulabilirseniz tek önerim Be Quiet! Dark Rock serisi olacaktır. AM4 kiti dahil olanları mevcut.

Ben de aynı işlemci kullanıyorum. Isı değerleri bu şekilde değil. Stok soğutucusu ile kullanıyorum. Nox programı açıp ordan mobil bir oyunda farm yaparken Mordhau oyununu oynuyorum üstüne.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…