Ryzen 5 2600 ısınma problemi

A. Velestine

Decapat
Ryzen 5 2600 işlemcim var. Stok fan ile birlikte Battlefield 5 vs. gibi oyunlarda 80-82 dereceyi buluyor 5 dakika içinde. Sorun ne olabilir? Hava akışı demeyin lütfen kasanın hava akışı yeterli duruyor. İşlemci fanının tam olarak oturduğunu nasıl kontrol ederim?

Kasam: Cooler Master MB520, önde 3 tane ve arkada 1 tanex fanı mevcut.

Not: Sistemi 3 aydan beri kullanıyorum.

İşlemci fanını tutup sağa sola oynatın. Eğer tam oturduysa herhangi bir boşluk olmaz. İşlemci macunundan da emin olun. Kasanın içindeki fanların doğru yönde hava sirkülasyonu yaptığından emin olun. Bios'tan herhangi bir ayar yaptınız mı? Sistemi stres teste sokup voltaj ve ısınma değerlerini görüntülü paylaşın. Yardımcı olacaklardır.

İşlemci fanını tutup sağa sola oynatın. Eğer tam oturduysa herhangi bir boşluk olmaz. İşlemci macunundan da emin olun. Kasanın içindeki fanların doğru yönde hava sirkülasyonu yaptığından emin olun. Bios'tan herhangi bir ayar yaptınız mı? Sistemi stres teste sokup voltaj ve ısınma değerlerini görüntülü paylaşın. Yardımcı olacaklardır.
Hangi programla yapayım? Ve kaç dakika yapayım hocam?

Fanların yönüne bakınız. İnternette referans görseller var fanların hava akışı nasıl olacağı ile ilgili. Eğer fan yönleri doğruysa kasanın yerini değiştirin. Daha rahat hava alacağı bir yer uygun olur. Sorun hala devam ederse de bütçeniz varsa kule tipi veya sıvı soğutma alabilirsiniz yada benim için sorun değil diyorsanız kasanın yan kapağını montaj etmeyin ama böyle de fazla tozlanır.

Fanların yönüne bakınız. İnternette referans görseller var fanların hava akışı nasıl olacağı ile ilgili. Eğer fan yönleri doğruysa kasanın yerini değiştirin. Daha rahat hava alacağı bir yer uygun olur. Sorun hala devam ederse de bütçeniz varsa kule tipi veya sıvı soğutma alabilirsiniz yada benim için sorun değil diyorsanız kasanın yan kapağını montaj etmeyin ama böyle de fazla tozlanır.
Kontrol ettim, ön taraftan hava alıp arkadan atacak şekilde monteli fanlar.

Kapağı açık olarak kullanmayı düşünmüyorum. Kasa konumu olarakta masamın üzerinde tutuyorum özellikle havadar olması için ki odam da havadar ve geniş bir oda.

Şu an bütçe ayıramıyorum maalesef sıvı soğutma için, gelecek ay belki.

Kasanın üst tarafına egzoz fan alıp takarsam etki eder mi peki? Çünkü önden havayı gayet iyi şekilde alabiliyor kasa işini açtığımda da elime fazla fazla hava geldi kasanın içine doğru. Belki egzoz fan yetersizdir ne dersiniz?

Deneyerek anlayabilirsiniz. Kesin çözüm diyemem ama sıcaklığı düşürmesi olası. Benim sistemimde de R5 2600 işlemci var 2 egzoz fan ve kule tipi soğutucuyla 75 i geçmiyor stres testte. Yaşadığım yerin Adana olmasının etkiside var tabi.

Ryzen 5 2600 işlemcim var. Stok fan ile birlikte Battlefield 5 vs. gibi oyunlarda 80-82 dereceyi buluyor 5 dakika içinde. Sorun ne olabilir? Hava akışı demeyin lütfen kasanın hava akışı yeterli duruyor. İşlemci fanının tam olarak oturduğunu nasıl kontrol ederim?

Kasam: Cooler Master MB520, önde 3 tane ve arkada 1 tanex fanı mevcut.

Not: Sistemi 3 aydan beri kullanıyorum.
Bende de 1.5 aylık bir sistem var işlemcim sizinki ile aynı. Büyük oyunlarda aynı sorunu yaşıyorum bende 80-82 yi görüyor kasanın cam kapağını açtığımda bu değer 72 lere düşüyor sorun kasa tasarımın olabilir. Kasanın üzerinde hava delikleri olmadığı için içerdeki havanın yeteri kadar kadar atılamadığını düşünüyorum ama öncelikle güzel kule tipi bir soğutucu alarak deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı