Merhaba arkadaşlar yeni PC aldım. İlk oyun oynadığım zamanlar işlemci stok hali ile boşta 44-52 derece arasında çalışıyordu, yük binince 66-68 arasında çalısyordu. Şimdi üzerinden 6 gün geçti işlemci boşta 54-58 derece arasında çalışıyor yük binince 77-78-79 derecede çalışıyor neden? Yardım edermisniz.
Oynadığım oyunlar:
Tom Clancy Rainbow Six Siege / Ayarlar Yüksek
PUBG / Kenar yumuşatma ve görüş uzaklığı yüksek diğerleri düşük
CS:GO / Ayarlar Yüksek
Sistem Özellikleri
İşlemci=AMD Ryzen5 2600
Anakart=Gigabyte B450M S2H /Bios Sürümü F42c
Ekran Kartı=Sapphire Radeon RX580
RAM=Kingston HyperX Fury Black 8 GB 3200MHz
İşletim Sistemi=Windows 10 Sürüm 1903
DirectX12
Fanlar 3 adet önde 1 adet arkada egzoz 1 adet kasa üstünde egzoz
Kasa Dark Vısıon
Not: 3 4 defa overclock yaptim işlemci maksimun 83 derece oldu.
Kasanız Dark Vision ise kasanın ön fanlarının hava alacak bir kısmı yok baktığım kadarıyla. Öndeki fanlar görünüş dışında başka bir işe etki etmiyor bilginiz olsun. Ön paneli mesh olması lazım. Ön panelini çıkarırsanız dereceleriniz düşecektir.
Tavisyen için teşekkürler ön paneli çıkartıp denedim işlemci 43-44 derecede çalıştı overclok yapıp yük binince en fazla 61 derece oldu bu değerler çok iyi
Mutlaka iyi ama ben Arctic silver 5 iki senedir kullandığım halde bir kaç ay önce kurumuştur düşüncesi ile açtığım da macun hala ilk aldığım gün ile kıvamı aynıydı. Kalitesiz macunlar bir süre sonra sıvılaşıyor yada buhar gibi kayboluyor.
Mutlaka iyi ama ben Arctic silver 5 iki senedir kullandığım halde bir kaç ay önce kurumuştur düşüncesi ile açtığım da macun hala ilk aldığım gün ile kıvamı aynıydı. Kalitesiz macunlar bir süre sonra sıvılaşıyor yada buhar gibi kayboluyor.