Ryzen 5 2600 Kendi Kendine Overclock Yapıyor

Yer
Winden
Daha fazla  
Bu konuyu baya bir süre araştırdım tam bir cevap bulamadım. Durum şu:

1.jpg

İşlemciye overlock yapmadım. BIOS ayarları Auto'da. Ancak 4511 MHz'lere çıkmış gözüküyor. Voltajlarda bir dengesizlik yok gibi. Acaba işlemciye sabit voltaj versem, hızını da 3.9 GHz yapsam nasıl olur? Bu birinci sorum.

İkinci sorum da, BIOS'tan ''Core Performance Boost'' seçeneğini kapatınca işlemcinin voltajı 0.921 gibi bir şey oluyor. O zaman da 3.4 GHz'de çalışıyor. Hem bu özelliği kapatıp hem de 1.2V versem 3.9 GHz'de sabit kullanabilir miyim?

Üçüncü olarak ta voltajı sabitlemek için tam olarak ne yapmak gerekiyor? :D Anakartım MSI X470 Gaming Plus.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımsal bir hata olabilir 6 çekirdekli bir işlemci AMD bandında bu kadar yüksek değerlere otomatik çıkamaz anakartınızın bıos güncellemesini yapınız.Başka programlar ile değeri kontrol ediniz halen işlemci 4.5 de çalışıyor ise bıos dan O.C explore mode yazan yeri aktif ediniz.Otomatik 3.4 den 3.9 yapar kendisini.

Aslında eksik bilgi vermişim. Normalde 3.9 Ghz'de sabit çalışıyor. İşlemci durumunu takip ettiğimde bir yada iki saniyeliğine 4.0 4.5 Ghz oluyor. Bu sırada 7-8 derecelik bir sıcaklık artışı oluyor. Birkaç saniye sonra da sıcaklıklar eski haline dönüyor. BIOS güncel. Bunun çekirdeklerin %100 kullanılmasıyla bir ilgisi olabilir mi? Şayet ben öyle düşünüyorum ve voltaj sabitlemek istiyorum. Bunu nasıl yapacağım tam olarak?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı