Ryzen 5 2600 overclock olmuyor

Talhacolak1903

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Serbest meslek
Başlıkta da belirttiğim gibi stok soğutucu ile birlikte hiçbir şekilde O.C yapamıyorum BIOS giriyorum 1.25'ten 1.4'e kadar her voltajı denedim LLC ayarını pek çözemedim açıklarsanız sevinirim, 3.9 GHz'e sabitleyemiyorum %99'da çalışıyor stress testinde asla %100 olmuyor el ayarı yapılınca, bunun sebebi nedir? Hadi soğutucu yetersiz diyelim ama en azından ısındığını da görelim direkt rakamlar tutmuyor.

Overclocking bölümüne gel ve oradan expert modunu sec. CPU Ratio bölümünden vermek istediğin GHz gir. 3.9GHz için 39 yaz. Advanced CPU Configuration yazan yere tıkla, Precision Boost Overdrive'i disabled yap. CPU core voltageyi autodan override voltage yap. Altta çıkan auto yazan yere tıkla ve 1.280V yaz. Sonra CPU featurese tıkla, AMD Cool'n'Quiet yazan yeri disabled yap. F10 de kayıt et. Fakat stok soğutucu ile yapmanızı pek önermem.

Overclocking bölümüne gel ve oradan expert modunu sec. CPU ratio bölümünden vermek istediğin GHz gir. 3.9GHz için 39 yaz. Advanced CPU Configuration yazan yere tıkla, Precision Boost OverDrive'i disabled yap. CPU Core voltageyi Auto'dan override voltage yap. Altta çıkan Auto yazan yere tıkla ve 1.280V yaz. Sonra CPU featurese tıkla, AMD cool'n'quiet yazan yeri disabled yap. F10'de kayıt et. Fakat stok soğutucu ile yapmanızı pek önermem.

Dediğiniz gibi kullanıyorum RAM'ler OC'li fakat işlemcim dediğiniz şeyleri kabul etmiyor stress testinde %99'da kalıyor.
Kaçırdığım bir ayar mı var acaba? Load line calibration vs. O ayarları da bazen overclock yapanlar elliyor.

1591120098205.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı