Ryzen 5 2600 PC geç açılıyor

MuhammetBs

Kilopat
Merhabalar,

Sistemim çok geç açılıyor dakikalarca bekliyorum, BIOS'u çok geç açıyor ne denediysem olmadı.

Sistem Ryzen 5 2600.
Anakart: ASRock AB350 PRO 4.
HDD: Samsung Evo Plus 970 500 GB.
Ekran kartı: RX580.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı anakart ve Ryzen 5 1400 ile aynı sıkıntıyı yaşıyorduk BIOS güncelleyince açılışı biraz daha hızlandı. Bu anakartın ilk BIOS sürümünde ASRock Instant Flash BIOS güncelleme aracı olmuyor o yüzden hiç bir şekilde BIOS güncelleyemiyorsun. Eğer çok eski bir BIOS sürümüne sahipsen ve BIOS ekranında Tools kısmında Instant Flash yoksa mesajımı alıntıla yardımcı olurum. Instant Flash'ı getirmek için saatlerce uğraşmıştım konuya hakimim.

Aynı anakart ve Ryzen 5 1400 ile aynı sıkıntıyı yaşıyorduk BIOS güncelleyince açılışı biraz daha hızlandı. Bu anakartın ilk BIOS sürümünde ASRock Instant Flash BIOS güncelleme aracı olmuyor o yüzden hiç bir şekilde BIOS güncelleyemiyorsun. Eğer çok eski bir BIOS sürümüne sahipsen ve BIOS ekranında Tools kısmında Instant Flash yoksa mesajımı alıntıla yardımcı olurum. Instant Flash'ı getirmek için saatlerce uğraşmıştım konuya hakimim.
Abi en son bios’a güncelledim zaten, 74 saniye bios süreri seviyor pc bazen açılmıyor da,
81 saniye bios süresi mi olur ya, çok moralim bozuk :/

Son düzenleme:
Abi en son bios’a güncelledim zaten, 74 saniye bios süreri seviyor pc bazen açılmıyor da,
81 saniye bios süresi mi olur ya, çok moralim bozuk :/
BIOS sürümün ne? 5.80 Sürümünü yüklemelisin.
6.00 Ve üstünü yüklediysen yüklenmesi tavsiye edilmiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı