Neden Linux kullanıyorsunuz?

• Konuyu başlatan Phenyl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 55
  • Görüntüleme 730
50 Satirlik kod derken ne kodu.
Elimi klavyeye degdirmeden bir GUI araciligi ile guncelleyedebilirim kisaca Windows'taki kisitlamalari Linux'ta yasamiyorum.

LTS Surum olan Debian 12 ile devam ediyorum.
Windows Update gibi sikinti cikartmiyor.

Windowsu da kullaniyorum ama bazi programlar icin.

İstedigim Gibi kisisellestirmemi de yapiyorum.
Windows'ta oldugu gibi yok ultrauxthemepatcher yok zarttir zurttur falan kurmama gerek kalmiyor haliyle.

Ayrica cok guncelleme de almiyorum sadece guvenlik guncellemeleri.
Program destegide fazlasiyla var.

Kisaca Linux daha esnek ve hizli geliyor ki oyle.
Adobe’u geçtim. TeXStudio kullanırken paket dosyalarını MiKTeX’den çekmek gerekiyor. Maalesef bu birçok dağıtımda yok. Olduğu zaman da stabil çalışmıyor. TeXLive kullandığım zamansa paketleri ya tam olarak görmüyor ya da TeXStudio’da görmüyor. 50 satır terminal komutu Arch’dan geliyor hocam.

Arch’ın Wikisinde okumadığım bir satır kalmamıştır hocam; yine de son kullanıcı açısından yeterince uygun bulmuyorum.
Bazi kisilerin umrunda olmuyor gelen gecen archinstall ile arch kurmus oluyor.
Felsefesini umursayan kalmamistir.

Adobe’u geçtim. TeXStudio kullanırken paket dosyalarını MiKTeX’den çekmek gerekiyor. Maalesef bu birçok dağıtımda yok. Olduğu zaman da stabil çalışmıyor. TeXLive kullandığım zamansa paketleri ya tam olarak görmüyor ya da TeXStudio’da görmüyor. 50 satır terminal komutu Arch’dan geliyor hocam.
Arch kurulumundan mi bahsediyorsunuz?
Kullandiginiz programlari bilmem ama benim icin yeterde artar.
Archinstall scripti sorunlu maalesef, stabilizasyon problemleri yaşayabiliyorsunuz.
Umursayan cok kisi kalmadi bunu.
Arch'la beraber geldigi icin gelen gecen oyle kuruyor anlatamazsin bazi kisilere.
Komutlari anlamadan etmeden kurulumu bende desteklemiyorum.

Benim saydıklarım gene nıs ve gereksiz ama bazı isimler ciddi konuda ki. Windows devam o zaman.

Şahsen dualboot kullanıyorum 2 tane SSD'de.

Oynadığım oyunların bazıları çalışıyor bazıları çalışmıyor uğraşsam muhtemelen bazılarını çözerim ama çok vaktim yok.

Onun dışında çok memnunum CachyOS+Hyprland'den.

TeX problemini Linux'te bolca yasadim. Mac tavsiye ederim bunun icin; gecen kurdum brew ile ve cidden rahata erdim.

brew install --cask mactex

Windows kullaniyor olsam muhtemelen docker ya da overleaf ile yaparim bu isi.

TeX problemini Linux'te bolca yasadim. Mac tavsiye ederim bunun icin; gecen kurdum brew ile ve cidden rahata erdim.

brew install --cask mactex

Windows kullaniyor olsam muhtemelen docker ya da overleaf ile yaparim bu isi.
Çok teşekkür ederim hocam, yakın zamanda bir Mac alacağım. Bu da güzel bir ekleme oldu.

Windows'ta bulamayacağım kadar çok alternatif uygulamaya hızlıca erişebiliyorum. Kaldı ki işim için aradığım çoğu yazılımda Linux için geliştirilmiş oluyor. Hem 50 satır kodda girmiyorum. Arch Linux'ta kullandım, hiç tası kıracak kadar sinirlenmedim. Yakın zamanda da Ubuntu'ya geçtim ve çok rahatladım. Daha ilk ayında Arch'a geçip Linux'u beğenmeyen kullanıcılar ivedilikle Windows'a dönebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı