Ryzen 5 2600 RX 590 Nitro+ sistem toplama

Epey'den bak. Free-sync, VA panel, 75Hz bi' monitör iyi gider gibime geliyor.

hocam, VA panel 144hz bakıyorum ama 144hz alabilecek bütçem varken 75hz almak da istemiyorum.
Aynı fiyata zaten daha kaliteli bulabiliyorsan onu tercih etmeni öneririm zaten ama şu an ki bütçem kısıtlı olduğu için tercih ettim demiştin ondan ben açıklık getirmek istedim konuya sen zaten markayı kötülememişsin araştırdım pek iyi olmadığını gözlemledim dedin bende gerekli açıklamayı yaptım Corsair ve Silverstone bence de daha kaliteli ikisinden birini tercih etmen doğrusu olur. :)

vs550 modelini tercih edeceğim gibi.

Son düzenleme:
Unutmuşum onu direk PSU ve kasadan gittiğimiz için konuda 😅

hocam merhaba, ben vs 550 modeli güç kaynağını aldım. gri etiketli, model numarası aynı ve 2018 versiyon ondan eminim. neyse az önce oyun yükledim ve siftahı yapayım dedim fakat oyundayken 3-5 dakika sonra otomatik olarak kapanıyor bilgisayar. hiçbir uyarı vermeden gücü kesiyor. msi afterburnerdan gpu, cpu kullanım ve sıcaklıklarına bakıyorum, ikisi de 50 derece maksimum. işlemci ve ekran kartının fanı maksimum rpm'de zaten. (oyun csgo)

önceki laptopumda da yaklaşık iki hafta önce afterburner yüklemiştim ve onu yukledikten sonra normal çalışan oyunlar dakikalar sonra kapanmaya başlamıştı. (sıcaklık değerleri idealdi)

sizce ne sebep olmus olabilir? eğer güç kaynağı yetersizse mesela bunu nasıl anlayabilirim?

Geldim hocam.

Anakartınızın BIOS sürümü nedir? Güncel değilse güncellemenizi öneririm.

Ondan sonra Windows 10 otomatik sürücü yüklemeyi kapat. Ayriyeten ekran kartının sürücülerini kaldır. AMD Cleanup Utility kullanarak kaldır. Sonra tekrar kur sürücüyü. Bunu yap diyorum çünkü bazen sıkıntı yaratabiliyor Windows.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartında bi' sorun olup olmadığını anlamak için bu konuya bakın;

Güç kaynağının yetersiz geldiğini düşünmüyorum açıkcası.

Geldim hocam.

Anakartınızın BIOS sürümü nedir? Güncel değilse güncellemenizi öneririm.

Ondan sonra Windows 10 otomatik sürücü yüklemeyi kapat. Ayriyeten ekran kartının sürücülerini kaldır. AMD Cleanup Utility kullanarak kaldır. Sonra tekrar kur sürücüyü. Bunu yap diyorum çünkü bazen sıkıntı yaratabiliyor Windows.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartında bi' sorun olup olmadığını anlamak için bu konuya bakın;

Güç kaynağının yetersiz geldiğini düşünmüyorum açıkcası.

hocam, bios güncelledim (zaten günceldi)

driverı sildim tekrar yükledim.

otomatik sürücü yüklemeyi kapattım.

iş en son testi yapmaya geldi. tüm adımları uyguladım. gpu sıcaklıklarını da izledim. testin yaklaşık 2. dakikasında 80 derecede bilgisayar yine kapandı. güç değerlerine de baktım min. 11.92V

aldım da hocam bir şey düzelmedi. hem zaten quit modda çalıştıracaksam ne diye aldım ki bu kartı :D başka ne yapabilirim ki? nette gördüğüm çoğu şeyi yaptım da. acaba işlemcide bir sıkıntı olabilir mi? ama onun da sıcaklık değerleri hep ideal. voltaj değerlerinde bir sıkıntı olabilir mi?

Quiet moda alınca karttaki hız aşırtmayı kaldırıyor. Bazen gereksiz hız aşırtma sıkıntı çıkarabildiği için sorun olabiliyor. Kartı garantiye gönderin video çekip yaşadığınız sorun ile alakalı. İşlemcide sorun olacağını zannetmiyorum.

İnternetten bakıp yaptıklarını yazabilir misin?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı