Ryzen 5 2600 Sistem Düşük GPU kullanımı

sofaly

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Ben de dahil herkes bu durumla ilgili konu açtı. Belki durumun çözümünü bilip o an denk gelmeyen olur diye pek çok kez açtım. Sistemte darboğaz yok. Ekran kartına değişim yapıldı fakat sorun hala var. Başka bir parçadan dolayı bu sorun olabilir mi? Her şey güncel vsycn açık değil. Gelen tek tavsiye 2x8 RAM tavsiyesi. Bunun dışında sorunun çözümünü bilen bir babayiğit var mıdır?

2060 Super.
Ryzen 5 2600.
B450M S2H.
8 GB RAM (en yakın zamanda 2x8 deneyeceğim)

Her oyunda geçerli mi bu durum? Buna bağlı olarak FPS düşüklüğü yaşıyor musunuz? Her oyun, gerektiği kadar kullanıyor GPU ve CPU'yu, illa ki %99 sabit kullanacak diye bir şey yok. Ben %99-%100 kullanmak istiyorum diyorsanız girin sistemi zorlayan bir oyuna, en ince ayrıntıya kadar grafik ayarlarını fulleyin, NVCP üzerinden DSR ile çözünürlüğü 4K'ya çekin tekrar gözlemleyin bakalım kullanımı, hâlâ düşük seyredecek mi.

Ortalama FPS değerleriniz normal ise sorun yok, kart ihtiyacını kullanır.
maalesef gta v assasins creed crysis gibi oyunlarda ortalama fpsnin çok altında
Her oyunda geçerli mi bu durum? Buna bağlı olarak FPS düşüklüğü yaşıyor musunuz? Her oyun, gerektiği kadar kullanıyor GPU ve CPU'yu, illa ki %99 sabit kullanacak diye bir şey yok. Ben %99-%100 kullanmak istiyorum diyorsanız girin sistemi zorlayan bir oyuna, en ince ayrıntıya kadar grafik ayarlarını fulleyin, NVCP üzerinden DSR ile çözünürlüğü 4K'ya çekin tekrar gözlemleyin bakalım kullanımı, hâlâ düşük seyredecek mi.
hocam fakat fps düşük olmasına rağmen sistem kendini kullanmıyor

Çözünürlük 1080p mi yoksa 2K mı? Bu diyeceklerimi daha önce denemişsinizdir ama yine de ekleyeyim.

1080p oynuyorsanız tüm ayarları açmaya çalışın. 2K ise böyle bir durum olmamalı. 1080p'de de olmaz ancak bazı oyunlarda, özellikle eski oyunlarda olabiliyor.

Çözünürlük 1080p mi yoksa 2K mı? Bu diyeceklerimi daha önce denemişsinizdir ama yine de ekleyeyim.

1080p oynuyorsanız tüm ayarları açmaya çalışın. 2K ise böyle bir durum olmamalı. 1080p'de de olmaz ancak bazı oyunlarda, özellikle eski oyunlarda olabiliyor.
hocam 1080 ama internetteki tüm testler de 1080p'de. Gta ac gibi oyunlarda zaten her şey full ayar rdr2'de ayarlar son seviyede değil sadece

Mesela şöyle bir video var, 1 ay önce yüklenmiş. Ryzen 5 2600, RTX 2060 Super ve 1080p çözünürlük.

Bu değerleri alamıyorsunuz değil mi? Ayrıca, RAM kullanımı 8-9 GB oluyor dikkat ederseniz. Belki problem bu olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesela şöyle bir video var, 1 ay önce yüklenmiş. Ryzen 5 2600, RTX 2060 Super ve 1080p çözünürlük.

Bu değerleri alamıyorsunuz değil mi? Ayrıca, RAM kullanımı 8-9 GB oluyor dikkat ederseniz. Belki problem bu olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet hocam bu değerleri alamıyorum. Fps genelde altmışın altında ara sıra üstüne çıkıyor. 2x8 ram deneyeceğim fakat 2x8 ram kullananlarda da bu sıkıntı olduğu için pek umudum yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı