Ryzen 5 2600 Sistem Sıcaklıkları için bu sıcaklıklar normal mi?

nas0

Centipat
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Alalı 1 ay olmadığı sistemimin sıcaklık değerleri bana çok yüksek geldi. Sistemim:
Ryzen 5 2600.
ASUS TUF GTX 1660 Super OC.
ASUS B450M Dragon.
Corsair Vengeance 2x8GB CL16 3000MHz.
Cooler Master Masterbox MB520 500W 80+
Tüm Driver'ler güncel. Bilgisayarda virus olmadığına eminim.
Sizce ısınma neden ve ne yapmalıyım?

9687c5b8-3c24-48db-94c5-9d664cdd4eaf.jpg

Çok yüksek. Aynı işlemcide oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor GTX 1070'de ise 67 dereceyi geçmiyor. Ama senin ekran kartının soğutması kötü o yüzden biraz yüksek çıkması normal.

Aynı işlemci ile 60 derecelerde gezmesi gerek en en kötü 70 stok soğutucu ile. Gpu da çok yüksek çalışıyor.

Görev yöneticisinden baktığımda işlemcinin temel hızı 3.85 GHz yazıyor bunun 3.6 GHz olması gerekmiyor mu? Sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Acele edip macun kontrolü yapmak istemiyorum.

Görev yöneticisinden baktığımda işlemcinin temel hızı 3.85 GHz yazıyor bunun 3.6 GHz olması gerekmiyor mu? Sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Acele edip macun kontrolü yapmak istemiyorum.
Tam bende onu soracaktım siz söylediniz. Temel hız 3.4 olması lazım. Biosdan ayaraları kontrol edin

Bende XFX RX 590 ekran kartım 85 derece oluyor diye kafaya takmıştım. :D Şaka bir yana hocam kullanmış olduğunuz kasanın hava akışı nasıl? Kasanın yan tarafını açık şekilde test ettiğinizde sıcaklık değerleri daha düşük oluyor mu?

Sorunun bunla alakalı olduğunu düşünmüyorum. 0.2 GHz masıl 25 derece fark yaratsın ki yarattı diyelim neden GPU'da bu kadar yüksek. Hocam mümkünse şu an bu vaziyette oyun oynama. Kasanın hava akışını kontrol etmelisin. Çünkü bu değerler gerçekten tehlikeli ve sağlık değil.

Tam bende onu soracaktım siz söylediniz. Temel hız 3.4 olması lazım. BIOS'dan ayaraları kontrol edin

Sistemi internetten hazır monte bir şekilde sipariş ettiğim için onu nasıl yapacağımı bilmiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bende XFX RX 590 ekran kartım 85 derece oluyor diye kafaya takmıştım. :D Şaka bir yana hocam kullanmış olduğunuz kasanın hava akışı nasıl? Kasanın yan tarafını açık şekilde test ettiğinizde sıcaklık değerleri daha düşük oluyor mu?

Kasanın hava akışı güzel kapağı açınca sıcaklıklar pek oynamıyor hatta 1 2 derece artıyor kapalıyken daha iyi oluyor.

Sistemi internetten hazır monte bir şekilde sipariş ettiğim için onu nasıl yapacağımı bilmiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kasanın hava akışı güzel kapağı açınca sıcaklıklar pek oynamıyor hatta 1 2 derece artıyor kapalıyken daha iyi oluyor.
O zaman kasanızın hava akışı iyi görünüyor. Hocam biraz araştırdım Asus Tuf modelinin soğutması kötü diyorlar ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum fakat bu tarz yorumlar ile karşılaştım. Undervolt yapın diyeceğim fakat bu AMD kart değil ki. :D Aklıma başka çözüm gelmediği için Msi Afterburner programından fan ayarı yapabilirsiniz.

O zaman kasanızın hava akışı iyi görünüyor. Hocam biraz araştırdım ASUS TUF modelinin soğutması kötü diyorlar ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum fakat bu tarz yorumlar ile karşılaştım. Undervolt yapın diyeceğim fakat bu AMD kart değil ki. :D aklıma başka çözüm gelmediği için MSI Afterburner programından fan ayarı yapabilirsiniz.

Dostum sorun sadece GPU veya CPU ile alakalı olsa markasal ve modelsel olarak düşünebiliriz. Genel bir sorun var burada.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı