Ryzen 5 2600 Stres Testinde 90 Dereceye Ulaşıyor

TankerNejla

Hectopat
İşlemcimi 3.9 GHz'de 1.25v ile Aida64 stres testine soktuğumda (FPU ve CPU) 90 dereceyi görüyor. Bu yüzden 3.7 GHz'de 1.1750V de çalıştırıyorum. Çekirdek hızını düşürmeden nasıl soğutabilirim?
  • MSI B450M PRO-M.2 V2
  • Cooler Master Masterbox MB520
  • The Division 2 3.9 GHz Max 82 derece
  • The Division 2 3.7 GHz Max 72 derece
Not: Oyunlarda sıcaklık bazen 5 derece fırlayıp geri eski haline dönüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemciyi bende kullanıyorum. Stock fan ve turbo ayarda sanırım 3.8-3.7 arasında çalışıyor yükte en fazla 65 derece oyunlarda 55-60 derece görüyorum. Yanlış bilmiyorsam MSI anakartlar AMD işlemcilere gereksiz fazla voltaj veriyor. Söylediğiniz voltajları anakart kendi mi veriyor yoksa siz manuel mi ayarlıyorsunuz?

Daha fazla undervolt yapabileceğinizi sanmam.CPU fan ayarını yükselterek, kasa yan kapak çıkarak deneyin sonuçlar üzerine tekrar konuşalım.

Işlemciyi soğutmak için hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz. Eğer stock soğutucu kullanıyorsanız yaz aylarında 3.7'Ghz de kullanın kışın tekrar denersiniz. Zaten o stres testleri sizin işlemcinizi oyunlardan çok daha fazla zorlar. Genelde o sıcaklıkları oyun içinde görmezsiniz.
Ve ekran kartınızı öğrenebilirmiyim. Eğer 3.9Ghz'da kullanmanıza gerek yoksa 3.7Ghz'de kullanın.
Aynı işlemciyi bende kullanıyorum. Stock fan ve turbo ayarda sanırım 3.8-3.7 arasında çalışıyor yükte en fazla 65 derece oyunlarda 55-60 derece görüyorum. Yanlış bilmiyorsam MSI anakartlar AMD işlemcilere gereksiz fazla voltaj veriyor. Söylediğiniz voltajları anakart kendi mi veriyor yoksa siz manuel mi ayarlıyorsunuz?
O voltaj değerleri ideal fazla değil.

BIOS'u default ayarlara alıp kaydedip yeniden başlatın. Ayarların sıfırlandığından emin olduktan sonra sadece X.M.P. profili seçip Core Performance Boost ve Precision Boost Overdrive özelliklerini kapatıp kaydedin. Oyunlardaki FPS değişimini gözlemleyin. Eğer ihtiyacınız olursa bu ayarlar üzerinden voltaj ve frekans değerlerinizi girerek OC yapmayı deneyin.

Voltajı otomatiğe aldığımda işlemci daha fazla ısınıyor ve en fazla 3.65 GHz'ye ulaşabiliyor. 0.2 GHz işlemcinin performansını ne kadar etkiler?
Ekran kartı: Sapphire RX590 NITRO+ 8Gb
Kasanın ön kapağını açtığında 2-3 dereceden daha fazla sıcaklık düşüyor ise kasayı sat süsü püsü olmayan işlevsel bir şey al.
Kasa Cooler Master MasterBox MB520. Kötü bir kasa mı?

Voltajı otomatiğe aldığımda işlemci daha fazla ısınıyor ve en fazla 3.65 GHz'ye ulaşabiliyor. 0.2 GHz işlemcinin performansını ne kadar etkiler?
Ekran kartı: Sapphire RX590 NITRO+ 8Gb
3.7Ghz'de kullanmanız yeterli zaten. Neden o.c yapma gereği hissediyorsunuz. Stock soğutucuysa 3.7Ghz'de kullanın.

Yazdığım voltajları kendim deneyerek buldum. İşlemcinin 3.7 Ghz'de çalışabildiği en düşük voltaj 1.1750v. Daha düşük voltaj verip strest testi yaptığımda PC kapanıyor.

Bugün 3.7 GHz'yi 1.150v ile AIDA64 stres testine soktum. Testte en fazla 80 dereceyi gördü. The Division 2 oyununda test ettiğimde en fazla 68 dereceyi gördü.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı