Ryzen 5 2600 ve Asrock B450M-HDV R4.0 sistemime Samsung Evo 860 Takabilir miyim?

Siya

Megapat
Adata SU630’dan memnun kalmadığım için Samsung 860 Evo 500 GB almayı düşünüyorum. Sistemimdeki herhangi bir parça ile uyumsuz mu merak ediyorum.

Sistemim şöyle;

• AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz
  • Asrock B450M-HDV R4.0 Socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC)
  • ASRock Phantom Gaming X Radeon RX590 8G OC
  • Adata DDR4 3000MHz 8 GB RAM
  • Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM

Son düzenleyen: Moderatör:
Adata SU630’dan memnun kalmadığım için Samsung 860 Evo 500 GB almayı düşünüyorum. Sistemimdeki herhangi bir parça ile uyumsuz mu merak ediyorum.

Sistemim şöyle;

AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz
Asrock B450M-HDV R4.0 Socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC)
ASRock Phantom Gaming X Radeon RX590 8G OC
Adata DDR4 3000MHz 8 GB RAM
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM
Uyumludur, zaten SATA ve güç bağlantısını yaptığınız takdirde çalışacaktır. Anakartınız 4 adet SATA3 bulunduruyor.

Takıp kullanabilirsiniz direkt.

Her parça ile uyumlu ama elinizde bulunan SSD satışından sonra RAM eklemenizi tavsiye ederim.

Uyumludur, zaten SATA ve güç bağlantısını yaptığınız takdirde çalışacaktır. Anakartınız 4 adet SATA3 bulunduruyor.

Hepinize çok teşekkürler. Bir de bu SSD piyasada 524 lira. Ama ben alırsam 604 liraya Teknobiyotik’ten almak zorundayım. Adata SU630’u Teknobiyotik’ten almıştım, geçen bozulunca onlara gönderdim. Bana ya yeni Adata SU630 gönderelim ya da aradaki farkı ödeyip Samsung alın diyorlar. Siz ne yapardınız?

ADATA SU630 sıkıntılı bir model değil aslında. Ancak imkan varsa sisteminiz de gayet güzel. Samsung daha iyi olacaktır. Ben de 650'den 860 Evo'ya geçtim.

Ben de öyle sanıyordum hocam, ancak 2 aylık kullanımda sıkıntı çıkardı. Bir elektrik kesintisinden sonra bozuldu. Tam olarak bozuldu denemez gerçi. Ancak bilgisayarımı bazen çok yavaş açıyordu ve yavaş çalıştırıyordu. Anca düğmesinden reset atınca kendine geliyordu. Ama ben de eleştirileri genelde 650 için okumuştum, 630 için değil. Öyleyse son kez SU630’u deneyeyim, nasıl olsa garantisi var. Bir daha sıkıntı çıkarırsa o zaman Samsung alırım.

Aslında SU630 genelde sıkıntı yapmayan bir model. Ancak elektrik kesintisi konusunda Samsung'un daha başarılı olduğu da gerçek. Eğer imkan varsa Samsung'a terfi edebilirsiniz.

Aslında regülatör taktırmıştık. Regülatör elektrik kesintilerinin risksiz hale getirmez mi? İlla UPS mi almalıyız?

Regülatör bildiğim kadarıyla dalgalanmaları önler. Kesintide bir iş yapmıyor diyebiliyorum.

@Siya, merhaba. Anakartınız Asrock B450M-HDV R4.0 imiş. Bu anakarttan nasıl performans alıyorsunuz? RAM'leri kaç MHz'de stabil olarak çalıştırabiliyorsunuz? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı