Ryzen 5 2600 ve GTX 1060 düşük performans problemi

ali uzun

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Resimde de görüldüğü gibi ekran kartını tam olarak kullanmıyor.
Tam olarak kullanması için ne yapabilirim?
Ayarların sadece 2 tanesi ultra değil.
1080p çözünürlük.
Tüm oyunlarda bu sorunu yaşıyorum.
Sistem özellikleri:
  • İşletim Sistemi Windows 10 Pro
  • İşlemci Ryzen 5 2600
  • Ekran Kartı MSI GTX 1060 GAMING X 6G
  • SSD James Donkey JD480
  • Güç Kaynağı Akasa Viper Power 600W 80+
  • RAM Corsair 8GB 3000 MHz CL16//

20190126173737_1.jpg

Evet aynen bunu demek istedim. 1060 %72 kullanım gözükürken, 2080'de %50 ve daha aşağısı bile olabilir.
Aynı şeyi VSync kullanarak da yaşatıyoruz aslında biz ekran kartlarına 60 Hz monitörlerde. Kart 70 80 FPS verebilecekken biz 60'a sabitliyoruz. Doğal olarak kullanım yüzdesi düşüyor.
Kağıt üstünde doğru ama sahada pek öyle olmuyor. Şöyle bir olay var RTX 2080 attığı tek gol aslında 3 gol sayılıyor.
Yani ikiside 50 gol atar ama biri hakemden torpilli olduğu için orada %50 bile görse RTX 2080 bu FPS değeri çok daha yukarı olur işlemci yetişememesine rağmen.

Kağıt üstünde doğru ama sahada pek öyle olmuyor. Şöyle bir olay var RTX 2080 attığı tek gol aslında 3 gol sayılıyor.
Yani ikiside 50 gol atar ama biri hakemden torpilli olduğu için orada %50 bile görse RTX 2080 bu FPS değeri çok daha yukarı olur işlemci yetişememesine rağmen.

Dediğiniz şey çok mantıklı geliyor ama şu karşılaştırmada gözüküyor tam benim anlatmak istediğim şey. Yüksek işlemci kullanılan sahnelerde ekran kartları o kadar da fark yaratmıyor. Sahneye özel ama dediğim şey.
374283

Dediğiniz şey çok mantıklı geliyor ama şu karşılaştırmada gözüküyor tam benim anlatmak istediğim şey. Yüksek işlemci kullanılan sahnelerde ekran kartları o kadar da fark yaratmıyor. Sahneye özel ama dediğim şey.
Eki Görüntüle 374283
Fotoğrafta belirtiliyor zaten. 81 FPS'e 65 FPS. Sahne konusuna gelecek olursak mini FPS muhabbetidir zaten o.

Son düzenleme:
İşlemci 4.1 de ekran kartı kullanımı görüldüğü gibi, sistemde 16 GB RAM var. İşlemciniz attığınız fotoda 3.7 olarak gözüküyordu sanırım. O.C moda alıp 3.9 da deneyin ve 16 GB RAM olursa sistemde ekran kartı kullanımı daha fazla artar. Ayarlar en düşükte.
374318

İşlemci 4.1 de ekran kartı kullanımı görüldüğü gibi, sistemde 16 GB RAM var. İşlemciniz attığınız fotoda 3.7 olarak gözüküyordu sanırım. O.C moda alıp 3.9 da deneyin ve 16 GB RAM olursa sistemde ekran kartı kullanımı daha fazla artar. Ayarlar en düşükte.
Ekran kartı kullanım yüzdesine eksiklik olmadığı sürece Bellek boyutu etki etmez yani etse de %1'i geçmez.
4X2 olsa da aynı fark olurdu işlemci gücüne artı olarak. Olay çift kanalda sistemin daha stabil ve etkili performans göstermesi.
%5 ila %15 aralığında büyük bir avantaj sağladığını söyleyebiliriz GPU usage kısmına çift kanalın.
374384

Arkadaşın 4GHz üstünde kullandığını hatırlıyorum işlemciyi. 1 ay öncenin konusuydu normalde çözülememişti bir türlü. Upgrade şansı olsa zaten yapardı diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı