Ryzen 5 2600 ve GTX 1070 Ti sistem oyunlarda donma sorunu

hacıaegon

Decapat
Merhaba arkadaşlar öncelikle sistemimi tanıtayım.
GTX 1070 Ti, Ryzen 5 2600, B450M-K, 8GB 3000MHZ DDR4, 1TB 72RPM, 750W 80+ Bronze, Phanteks Eclipse P300.
Sistemim yukarıda tanıttığım gibidir yeni aldım ve içine Win10 PRO yükledim. Oyunlarda test ettim ve aşağıda sizle paylaşıyorum. Tüm oyunlardaki ayarlar FULL HD.
PUBG: 89FPS, CS:GO: 240FPS, LOL: 180FPS, Fortnite: 190FPS.
Bunların haricinde bazen anlık donmalar yaşıyorum ve PUBG oynarken kasam oldukça ısınıyor(işlemci ve ekran kartı fazla olmak üzere). Sizce yaşadığım sorunun sebepleri ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1070 Ti, Ryzen 5 2600, B450M-K, 8GB 3000MHZ DDR4, 1TB 72RPM, 750W 80+ Bronze, Phanteks Eclipse P300.
Sistemim yukarıda tanıttığım gibidir yeni aldım ve içine Win10 PRO yükledim. Oyunlarda test ettim ve aşağıda sizle paylaşıyorum. Tüm oyunlardaki ayarlar FULL HD.
Bunların haricinde bazen anlık donmalar yaşıyorum ve PUBG oynarken kasam oldukça ısınıyor(işlemci ve ekran kartı fazla olmak üzere). Sizce yaşadığım sorunun sebepleri ne olabilir?

Keşke 8 değilde 16 alsaymışsın RAM'leri. Büyük ihtimal Win 10'dan kaynaklanıyor. İşletim sistemini düşür Win 8.1 veya Win 10'un en stabil sürümü varmış adını hatırlayamadım onu kullan.

Kasanizda tek fan var oda arka fan bildiğim kadarıyla ısınmasını nedeni bu ısınma nedeni ile de anı depo Yemen normal kasanin önüne gelecek şekilde 2 ve ya 3 fan takarak sorunu giderebilirsin bence.

İşlemci ve ekran kartının sıcaklık değerlerini yazar mısın tam yükte veya oyun oynarken.
Bu değerleri öğrenebilmem için hangi programı kullanmam gerekmekte anakartım ve ekran kartım ASUS ?
Keşke 8 değilde 16 alsaymışsın RAM'leri. Büyük ihtimal Win 10'dan kaynaklanıyor. İşletim sistemini düşür Win 8.1 veya Win 10'un en stabil sürümü varmış adını hatırlayamadım onu kullan.
Evet maalesef diğer rami ilerleyen zamanlarda almak zorunda kaldım. İşletim sistemi mi değiştirmeye çalışıcağım silip tekrardan yüklemem mi gerekir FREEDOS halde kullanıyorum.

Bu değerleri öğrenebilmem için hangi programı kullanmam gerekmekte anakartım ve ekran kartım ASUS ?

Evet maalesef diğer rami ilerleyen zamanlarda almak zorunda kaldım. İşletim sistemi mi değiştirmeye çalışıcağım silip tekrardan yüklemem mi gerekir FREEDOS halde kullanıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
sıcaklık değerlerinizi bu şekilde görebilirsiniz.

Kasa dahil neredeyse aynı sistemi kullanıyoruz. Kasanın hava akışı kesinlikle yetersiz. Ön tarafa fan ekleyerek sorunu bir miktar çözebilirsiniz.
  1. olarak yetersiz gördüğüm parça Ryzen 2600’ün stok soğutucusu. Benim sistemimde stres testi sırasında stok fanla beraber 90 derecelerin üzerine çıkıyor ve sistem kapanıyordu.
  2. Olarak PUBG için RAM miktarı kesinlikle yetersiz. Oyun, fırsatını bulduğunda 10 GB üzerinde RAM harcıyor.
Ve son olarak da oyun için olmasa da genel performans adına bu sisteme bir SSD yakışacağını düşünüyorum.
Hazır RAM ve SSD fiyatları düşmüşken bütçeniz el veriyorsa bu eksikleri tamamlayın derim. Özellikle kasa fanı ve RAM yükseltmesinin şart olduğunu düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı