Ryzen 5 2600 ve RTX 2060 Sistem Uyumluluğu

Episteme

Centipat
Öncelikle, teknolojiden ve donanımdan sokaktaki herhangi biri kadar anlayan, konuyu tam olarak buraya açıp açmamam gerektiği konusunda dahi emin olmayan birisi olarak, toplamak niyetinde olduğum bir sistem var. Sistemi buradan görebilirsiniz:

Sitenin hemen aşağılarında yer alan, sistem upgradeleme ara yüzü üzerinden sistemde şöyle değişiklilikler yapmayı planlıyorum (diğer başka başat parçalar da biraz daha altta yer alıyor sitede.): Hali hazırdaki sistemde bulunan RTX 2060'ı, yine upgrade bölümünde yer alan bir kart olan Galax RTX 2080 8GB EX adlı ekran kartı ile değiştireceğim. Başka bir takım değişiklikler yapma ihtimalim de mevcut elbette. En azından niyetim bu yönde. Fakat 'Ekşi Sözlük''te okuduğum kadarı ile mezkur site, satışlarında, birbirleriyle uyumsuz parçalar gönderebiliyor, hazırlayabiliyor yahut da bunları paket olarak servis edebiliyormuş.

Elbette, siteyi basitçe ve yalnızca bir duyuma dayanarak karalamak ahlaken doğru olmaz. Fakat benimkini masum ve ziyadesiyle bilgisiz bir tüketici endişesi olarak görün lütfen. Dolayısıyla, sorum, upgradelediğim sistem içerisinde herhangi bir problem olup olmayacağı. Bir de buna ek olarak, internette yaptığım aratmalarda, ilgili sistem bileşenlerini içeren kasaların fiyatları, buradaki (öyle zannediyorum ki) muadil sistemden daha pahalı görünüyor ki bu fark 4-5 bin liralara ulaşabiliyor yer yer. Bu nedenle, bilhassa sadece GALAX RTX 2080'inin eklenmesiyle kasanın fiyatının 7.300 lira olması ve benzeri kasalardan oldukça düşük bir fiyata denk gelmesi beni şüphelendiriyor. Bu tamamıyla benim kuruntum da olabilir, fakat bu sistemin alameti farikası nedir demekten de kendimi alamıyorum fiyat bağlamında.

Teşekkürler,

Son düzenleme:
İnternetten alışveriş yapmanın tehlikeleri her sitede var. Teknobiyotik güvenilir fakat sıkıntı yaşayanlar az da olsa var. Sıkıntı olursa desteğe yaz.

Selamlar, mevcut sistemde yapmak istediğiniz yükseltmeyi kendimce doğru bulmadım. Çünkü işlemci Ryzen 5 2600'de kalırken ekran kartını 2080 yapmak sistemde dengesizliğe yol açar. Yapmak istediğiniz yükseltme yerine aynı fiyata işlemciyi AMD Ryzen 2700x, ekran kartını ise RTX 2070 yapmanızı öneririm. Ayrıca biraz daha bütçe ayırabilirseniz rami 16gb yapmanızı ve en az 240gb lık bir SSD (performans diski) eklemenizi öneririm. Bu şekilde sistemi dengelemiş olursunuz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı