Ryzen 5 2600 ve RTX 2060 SUPER Stutter Sorunu Var mı?

Arkadaşlar mevcut sistemi kullanan var mı? İşlemcim Ryzen 5 2600. Eski ekran kartım RTX 2070 idi ancak stutter, drop gibi problemler olduğu için iade ettim. Normal 2060 modellerde de Ryzen 2600 ile kullanımda stutter oluyormuş. Benchmark videolarında var ancak acaba 2060 SUPER modellerde bu durum var mı? Kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Ben r5 2600 ve rtx 2060 ile sistem toplayacağım acaba stutter problemi nedir ?
Dostum oyunlarda GPU kullanımın ara sıra veya sıklıkla aniden düşmesinden kaynaklanan anlık takılma sorunu. Youtube'dan Ryzen 2600 RTX 2060 benchmark videolarını dikkatli izle gpu kullanımı düştüğünde takılma oluyor.

Eğer 2070 ile varsa 2060 ile stutter devam eder muhtemelen. 2600x ve 2060 kullancısı olarak bende aylarca araştırdım bu konuyu.

Anlık takılma & stutter problemini şu program ile büyük oranda çözdüm.

1903 güncellemesi ile Windows bazı şeyleri bozmuş anladığım kadarıyla o yüzden bazı sistemlerde stutter problemi oluyormuş. Programı başlatıp küçültün ve arka planda çalıştırın.

Şahsi görüşüm bu FPS düşüşlerinin işlemciden kaynaklanması forumda bazı arkadaşlar katılmayabilir ama gördüğüm kadarıyla Ryzen işlemcileri ne kadar iyi olsa da tek işlemci gücü yetersiz kaldığı için çoğu zaman yüksek performans alınmasına rağmen ara ara 60FPS altına düşüyor. Bunu daha iyi anlamak için benchmarklarda %1'lik FPS değerlerine bakabilirsiniz çoğu insan 5-10 FPS farketmez diyerek intel almıyor ama o sonra pişman oluyor.

Eğer 2070 ile varsa 2060 ile stutter devam eder muhtemelen. 2600x ve 2060 kullancısı olarak bende aylarca araştırdım bu konuyu.

Anlık takılma & stutter problemini şu program ile büyük oranda çözdüm.

1903 güncellemesi ile Windows bazı şeyleri bozmuş anladığım kadarıyla o yüzden bazı sistemlerde stutter problemi oluyormuş. Programı başlatıp küçültün ve arka planda çalıştırın.

Şahsi görüşüm bu FPS düşüşlerinin işlemciden kaynaklanması forumda bazı arkadaşlar katılmayabilir ama gördüğüm kadarıyla Ryzen işlemcileri ne kadar iyi olsa da tek işlemci gücü yetersiz kaldığı için çoğu zaman yüksek performans alınmasına rağmen ara ara 60FPS altına düşüyor. Bunu daha iyi anlamak için benchmarklarda %1'lik FPS değerlerine bakabilirsiniz çoğu insan 5-10 FPS farketmez diyerek intel almıyor ama o sonra pişman oluyor.
Açıkçası 9700K'de aynı sorunu yaşayanda gördüm. Bilmiyorum sorun ne ile alakalı ama çok can sıkıcı. Şimdi 1660 ti+ 3600 kombinasyonuna göz diktim ancak yine aynısı olursa bu sefer 2070'e yazık etmiş olucam. Bilemiyorum ne yapacağım?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı