Ryzen 5 2600 ve RTX 2070 Uyumu

Ben senin yerinde olsam ekran kartını iade etmeye çalışırdım. Gidip işlemci falan alıp kendini boşuna zora sokma. Aldığın kart 2K-4K oyun deneyimi için. Sen işlemciyi yükseltsen bile 1080'P de kart kendini zorlamayacaktır.
Ben gelecek zamana bakarak alıyorum bu kartı. Daha geçen sene PC topladım 7500 TL'ye bu sene monitörü değiştirdim 16 GB RAM vardı 32 GB yaptım ekran kartınıda ileriye yönelik alıyorum. Ray Tracing olayından dolayı belli bir süre sonra GTX'lerin bir önemi kalmayacak oyunlarda grafikler geliştikçe.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak canim kardeşim. R5 2600 ile 180 fps alirken 3600 ile 250 FPS almayacaksin önce bunu bil. Şu an 1080P de ekran kartini aman aman yoracak bir oyun yok. Işlemcini degistirirsen alacagin FPS miktari gözünde buyuttugun kadar olmayacak. Zaman gectikce, ekran kartını daha cok yoracak grafikli oyunlar ciktikca pek önemi kalmayacak zaten bu durumun.

Bak ne güzel demiş canim kardeşim. Diğerleri benim dedigimi baska bir tarafından anliyor sanirsam.

Aslında anlıyorlar ama anlamamazlıktan geliyorlar kardeşim,Ryzen 5 2600 ve 1080p denildiği zaman benim gözümde RX 5-89-0 ve GTX 16xx geliyor.İlerisi 2k 4k oyun. RX 590 1500 TL RTX 2070 4000 TL. 2500 lirayı ilerisi için deyip zaman boşluğuna bırakmak isteyen varsa bıraksın,ben bırakmam. Saygılar.

Aslında anlıyorlar ama anlamamazlıktan geliyorlar kardeşim

Konuyu açan arkadaş "Monitör VG278QR ASUS 165 Hz" yazmış. 165 Hz. 1080P 60 hz olsa, mesele başka. 165 hz'nin altına indiği her senaryoda sıkıntı yaşayacak. 2000 civarında Passmark single thread performansı olan CPU, bu civarda performans vermez. Belki çok zayıf oyunlarda. Low'ları çok aşağılara iner. Arkadaş sonra burada "Sistem kasıyor" diye konu açar.

Son kez: Sistemin CPU upgrade'ine ihtiyacı var.

Konuyu açan arkadaş "Monitör VG278QR ASUS 165 Hz" yazmış. 165 Hz. 1080P 60 hz olsa, mesele başka. 165 hz'nin altına indiği her senaryoda sıkıntı yaşayacak. 2000 civarında Passmark single thread performansı olan CPU, bu civarda performans vermez. Belki çok zayıf oyunlarda. Low'ları çok aşağılara iner. Arkadaş sonra burada "Sistem kasıyor" diye konu açar.

Son kez: Sistemin CPU upgrade'ine ihtiyacı var.

Sistemin GPU downgrade'ine ihtiyacı var. Ferrari'ye LPG demeyelim ama motorin koymak gibi olmuş. Adam monitör kalacak diyor yazık günahtır insanları boştan yere masrafa sokmayın. 1080P için 2500 TL fazladan GPU'ya vermiş birde işlemciye mi versin ? Ben realist bir çözüm önerisi sunuyorum. Zaten para umrunda olmasa gider monitörü değiştirir hemen. 165+ her oyunda alabileceğine garanti veriyor musunuz ? Veriyorsanız alsın,amacım tartışma çıkartmak değil, kimsenin vebaline girmeyelim yeter.

@luci666 Herkesin bütçesi aynı değil. Ben bir ekran kartına o kadar para verir miyim? Asla. Anladığım kadarıyla siz de öyle. Arkadaşın parası var ki, RTX 2070, 165 hz monitör almış. CPU'ya GPU'nun üçte biri kadar para verebilir. Elindekini de satabilir. Masraf azalır.

@luci666 Herkesin bütçesi aynı değil. Ben bir ekran kartına o kadar para verir miyim? Asla. Anladığım kadarıyla siz de öyle. Arkadaşın parası var ki, RTX 2070,165 Hz monitör almış. CPU'ya GPU'nun üçte biri kadar para verebilir. Elindekini de satabilir. Masraf azalır.
AMD Ryzen 5 3600X 3,8GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci AZ önce aldım yükseltilecek bir parça var mı diye sormuştum işlemci dediniz monitörü yeni almasam onu da değiştirirdim.
MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio 8 GB 256Bit GDDR6 (DX12) PCI-e 3.0x16 Ekran Kartı (GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio)
Bu da aldıgım ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı