Ryzen 5 2600 ve RTX 3070 için PSU özellikleri

İstersem takarım zaten. Ürün bana bedava geliyor bedava gelen ürün için gidip işlemci almak zorunda değilim. 'Yahu ekran kartım %15 darboğaz oldu makinem çöp' diyecek hiç değilim, yani konu darboğaz değil öyle olsa bak sosyalde kaç tane konu var darboğaz yapar mı olur mu şeklinde diye. Bunu anlamak bu kadar zor olamaz.

Bedava geliyorsa tak ya da sat basit ama sadece ona 7K vermek saçma.
 
5 3600 İle darboğaz oluyor bence işlemcini arttır .
Bakın tekrar söylüyorum konu darboğaz değil, ben de biliyorum darboğaz olacağını. Ekran kartı bedavaya geliyor darboğaz olacak diye ekran kartını kabul mu etmeyeyim? Yanında işlemci mi isteyeyim? Benim sorum sadece güç tüketimi, bu kadar.
 
Bundan sonraki darboğaz mesajlarıni raporlayın bence.
Gerçekten düşünmedim değil inanamıyorum yani. Özetledim düzgünce açıkladım insanlara kibar olmaya çalıştım ama nedense inatla bu tarz yorumlar geliyor.

Bakın herkese teşekkür ederim vakit ayırdınız ama bu da benim ilk sistemim değil ve kendim de IT yöneticiliği yapıyorum, darboğaz olacağı Allah'ın emri gibi kesin yani burada. Ama soru o değil, soru sadece güç tüketimi ve burada muhabbet edilmesiydi. Gerçekten bu kadardı. Ürüne para vermiyorum, darboğaz konusu benim için sorun değil. Tekrar özetlemek istedim son kez.
 
Corsair CS650 80+ bronze siparişi verdim. En azından PSU daha rahat çalışır sistem daha rahat çalışır benim de içim rahat eder. Konunun amacı buydu :)

İleride kısmetse işlemciyi de değiştiririm. Teşekkürler herkese.
 
Selamlar dostlar,

Aldığımdan beri sorunsuz kullanıyorum. Bu arada şunu da belirteyim VS550 ile 4 saat stres testi yaptım hem işlemciye hem ekran kartına kapanma olmadı. Güç tüketimi totalde 390-400 Watt civarındaydı bunu söylemeliyim.

CS650 sanki bana daha sesli çalışıyor gibi geldi ama sorun yok.

Benim bildiğim, sizin ısrarla belirttiğiniz gibi darboğaz oluyor, %15 civarı 2K ultra ayarlarda. Bunu zaten ön görüyordum. İşlemciyi 3600X ile değiştirebilirim yılbaşı indirimi vesaire yakalarsam. Soğutucum gayet yeterli o yüzden ufak bir hız aşırtma ile çok güzel değerler elde edebilirim sanırım. Gönül 5. nesil isterdi ama şu an o fiyatlara çıkamam. 8c16t için de şu an gerek duymuyorum bilgisayarda iş için sadece Office365 açıyorumdur, oyunlarda da 12t şu an yeterli bana göre. Fiyat konusu da var tabii.

Ekran kartına değineceksek inanılmaz memnunum. Cyberpunk 2077'de ultra rtx ayarlarında kart 66 derece, fanlar %55 civarı ve aşırı sessiz. Kesinlikle tavsiye ederim.

Kullanımlarım sonucu bilgilendirmek istedim, varsa sorunuz yanıtlayabilirim, herkese sevgiler.
İşlemcimi Ryzen 5 3600X ile değiştirdim, 1800 ₺ civarı bir paraya aldım. 5. Nesiller için bütçem yok alabileceğim o fiyata en iyi işlemciyi aldığımı düşünüyorum.

Kule tipi fanım var bununla birlikte 4.4 Ghz sürekli görüyorum, Cyberpunk2077 oynarken örneğin 4325 mhz tüm çekirdekler erişiyor ve kalıyor orada, sıcaklıklar CP77 oynarken 72 derece maksimum gördü. Lol falan oynarken işlemci 60 derece ve 4.4 Ghz.

Totalde bakacak olursak 2600'den 3600X'e geçiş yaptıktan sonra CP77'de 2K Ultra ve RTX Ultra ayarlarda 42-50 arası FPS alırken şu an 58-75 arası FPS alıyorum. Yani aslında maximum FPSlere bakacak olursak %50, ortalamaya bakarsak %34 FPS artışı yaşadım. Warzone'da da aynı şekilde %25 civarı FPS artışı var 2K ayarlarda.

Tek çekirdek kullanan oyunlardan LoL oynuyorum ve burada da maximum FPS tuhaf bir şekilde 600'ü gördü, şaka gibi ben 250-300 maksimum görüyordum yine 2K ultra ayarlarda, minimum ise 100 görüyordum. Şu an 144'ün altına hiç düşmedi maksimuma baktığımda da 600 gibi komik bir değer çıktı paylaşmak istedim :)

PSU konusuna gelecek olursak bence CV650, VS550'den daha sesli çalışıyor. Ama stres testleri vb testlerde saatlerce sistemim kapanmadı, stabil çalıştığını düşünüyorum.

Herkese katkılarından dolayı teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı