Ryzen 5 2600 ve RX 590 sistem mavi ekran problemi

ally85

Decapat
Yaklaşık 15 gün önce Vatan Bilgisayar'dan topladığım sistemden 4-5 sefer mavi ekran aldım. 1-2 kerede oyundan atıp kendi kendine programları kapattı. Sistemim bu şekilde;
  • AMD Ryzen 5 2600
  • RX 590
  • Corsair 8 GB 3000 MHz RAM
  • Asus B350 MK anakart
  • Cooler Master 600W PSP

Aynı olayı ben de yaşamıştım. İmzamdaki sistemi kendim topladım. Windows orjinal, tüm driverları elle sitelerinden güncel olarak kurdum, bios aynı şekilde güncel yani herşey sorunsuz. 30-40 gün boyunca belirli aralıklarla mavi ekran hataları almıştım. Daha sonra bu hatalar kesildi bir daha hiç hata almadım. Son olarak ana sitesinden ağ kartı driverını yüklemeyi unutma bazen bu sebeple de mavi ekran verebiliyor.

Yaklaşık 15 gün önce Vatan Bilgisayar'dan topladığım sistemden 4-5 sefer mavi ekran aldım. 1-2 kerede oyundan atıp kendi kendine programları kapattı. Sistemim bu şekilde;
  • AMD Ryzen 5 2600
  • RX 590
  • Corsair 8 GB 3000 MHz RAM
  • Asus B350 MK anakart
  • Cooler Master 600W PSP
Verdiği mavi ekran dosyalarını ya da o ekranın bir fotosunu atmanız durumunda daha iyi yardımcı olunabilir. Bu durumda ne desek yanlış olabilir.

Hata mesajlarını görmeden kimse kesin bir şey söyleyemez. Donanımsal ya da yazılımsal bir sorun buna sebep olabilir. Umarım donanımsal değildir. Geçmiş olsun.

Bir de son olarak overclock yapmaya çalıştıysanız bu tip sorunlara yaptığınız hatalı overclock sebep olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı